eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSztuka łączenia blatów kuchennychRe: Sztuka łączenia blatów kuchennych
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!usenet.goja.nl.eu.org!aioe.org!peer02.ams4!peer.am4.highw
    inds-media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.n
    eostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mai
    l
    From: Marek <f...@f...com>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
    Date: Tue, 20 Oct 2020 12:44:33 +0200
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    In-Reply-To: <ns3anob7gnjq$.1msivfnl4oqb0$.dlg@40tude.net>
    References: <a...@n...neostrada.pl>
    <rmm850$1ipic$1@portraits.wsisiz.edu.pl>
    <ns3anob7gnjq$.1msivfnl4oqb0$.dlg@40tude.net>
    Message-ID: <a...@n...neostrada.pl>
    User-Agent: Groundhog 2.08 Newsreader for Android
    http://83.220.108.211/bins/groundhog/
    Lines: 25
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 31.0.81.175
    X-Trace: 1603190673 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 537 31.0.81.175:20679
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    X-Received-Bytes: 2169
    X-Received-Body-CRC: 2775365785
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:567410
    [ ukryj nagłówki ]

    On Tue, 20 Oct 2020 11:38:57 +0200, Kadar
    Oszmiański<o...@g...com> wrote:
    > zadrapanie lub odprysk lakieru i już po zabezpieczeniu. Nie
    > upilnujesz,
    > żeby wody na blacie nie było.

    No i to powinno być głównym założeniem konstrukcji. Skoro nie da się
    upilnować, to konstrukcja _musi_ być odpowiednio wodoodporna.
    Pozostawienie surowych krawędzi cięcia "zlepionych" tylko silikonem
    to jakiś absurd dla mnie. Nawet w meblu "pokojowym" bałbym się zrobić
    coś takiego a co dopiero w meblu roboczym w kuchni narażonym co
    chwila na wilgoć.
    Płaszczyzny cięcia powinny być odpowiednio zaimpregnowane i
    zabezpieczone przed wnikaniem wilgoci. Ja rozumiem że nie da się tego
    zrobić by było trwałe na wieki, ale na pewno odpowiednie
    zabezpieczenie zmniejszyłoby prawdopodobieństwo wystąpienia
    uszkodzenia w tak krótkim czasie.
    Wszystkie krawędzie blatu zabezpieczone fabrycznie jakoś nie mają
    problemu z kontaktem z wodą. Kompletnie nie rozumiem czemu wykonawca
    odstawia taką lipę biorąc tak kosmiczną kasę.
    Normalnie nie wierzę, że takie łączenie blatów jest stałą praktyką
    fachowców.

    --
    Marek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1