eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domZmywarki BOSHRe: Zmywarki BOSH
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
    From: "kogutek" <s...@g...pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: Zmywarki BOSH
    Date: Mon, 21 May 2012 08:42:58 +0000 (UTC)
    Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
    Lines: 42
    Message-ID: <jpcv6i$rb1$1@inews.gazeta.pl>
    References: <jp69jt$d74$1@inews.gazeta.pl> <jp9861$iva$1@inews.gazeta.pl>
    <jpcfsd$97d$1@news.task.gda.pl>
    NNTP-Posting-Host: localhost
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: inews.gazeta.pl 1337589778 28001 172.20.26.242 (21 May 2012 08:42:58 GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Mon, 21 May 2012 08:42:58 +0000 (UTC)
    X-User: sok_marchwiowy
    X-Forwarded-For: 164.127.204.225
    X-Remote-IP: localhost
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:133388
    [ ukryj nagłówki ]

    Marek Dyjor <m...@p...onet.pl> napisał(a):

    > kogutek wrote:
    > > Tomcioo <t...@g...pl> napisał(a):
    > >
    > >> Witam,
    > >>
    > >> poszukuje użytkowników zmywarek]
    > >>
    > >> 1. Bosch SMS58M98EU
    > >> 2. Bosch SMS69M58EU
    > >>
    > >> Bedę wdzięczny za opinie o tych zmywarkach.
    > >> Czy przydatna jest funkcja 1/2 halfload ?
    > >>
    > >> Pozdrawiam,
    > >>
    > > Mamy Boscha. Nie ma z przodu żadnego innego oznaczenia z wyjątkiem
    > > napisu electronic. Używamy tylko jednego programu. Tego na maxa. Na
    > > programatorze oznaczony jako 65 stopni. 35 groszy kosztuje prąd na
    > > tym programie. Nie będziemy robili jakiś groszowych oszczędności. Nie
    > > liczyłem ale proszek na mycie może być droższy.
    >
    > ja też mam boscha i praktycznie zawsze myje tym najkrótszym 30minut i w
    > sumie to nie widać żadnej różnicy w stosunku do tego najdłuższego co trwa
    > prawie 2 godziny.
    >
    Gdzie Ci się tak spieszy jak to samo robi? Jak Ty nie widzisz różnicy to nie
    znaczy że jej nie ma. Może jak by zanieść talerze żeby zbadali ile i jakich
    bakterii na nich zostaje po myciu na 65 stopni przez dwie godziny i na
    najkrótszym to by wyszła różnica w skuteczności mycia. Nie jestem
    przewrażliwiony pod kątem tego że wszystko musi być sterylne. Ale bakterie
    jakie rosną na talerzach mogą być mocno zjadliwe. Znaczy się groźne i odporne
    na wiele preparatów. Jedyna metoda to ubić temperaturą. Nie bez powodu
    przemysłowe zmywarki nie dość że myją wodą o temperaturze 65 stopni to jeszcze
    na koniec płuczą wodą praktycznie wrzącą. Sanepid wymaga do płukania wody o
    temperaturze nie niższej niż 95 stopni. I to nie jest widzimisie pań z
    sanepidu tylko jakiś przepis to określa. I tak są ustawiane regulatory
    temperatury dla wody do płukania po myciu w przemysłowych zmywarkach.

    --
    Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1