eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domZmywarki BOSHRe: Zmywarki BOSH
  • Data: 2012-05-21 21:15:32
    Temat: Re: Zmywarki BOSH
    Od: "kogutek" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    nadir <n...@h...org> napisał(a):

    > >Nie bez powodu
    > > przemysłowe zmywarki nie dość że myją wodą o temperaturze 65 stopni to jeszcz
    > e
    > > na koniec płuczą wodą praktycznie wrzącą. Sanepid wymaga do płukania wody o
    > > temperaturze nie niższej niż 95 stopni. I to nie jest widzimisie pań z
    > > sanepidu tylko jakiś przepis to określa. I tak są ustawiane regulatory
    > > temperatury dla wody do płukania po myciu w przemysłowych zmywarkach.
    >
    > Tylko, że co stosują w gastronomii, to nie są zmywarki a wyparzarki i
    > cykl mycia trwa w nich 3, góra 5 minut, choć faktycznie w temperaturze
    > powyżej 90 stopni.
    >
    > Poza tym nie przesadzajmy z tymi bakteriami, zmywarka nawet w
    > temperaturze 40-45 stopni w czasie 30-to minutowego mycia ubije ich
    > więcej niż podczas mycia ręcznego. Nikt w takiej temperaturze ręcznie
    > nie myje, i nie przez taki długi czas, a jakoś ludzie bez zmywarek
    > masowo nie chorują.
    >
    Wskaż ideę gorszego mycia w stosunku do lepszego. Ja jej nie widzę.
    Oszczędność prądu dla mnie żadna. Mycie w najniższej temperaturze to raczej
    dla naczyń wstępnie umytych. Nie codziennie włączamy zmywarkę. Czasami i trzy
    dni zbieramy żeby ją włączyć. Dla mnie mycie w wysokiej temperaturze jest
    optymalne.

    --
    Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1