eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.dombita śmietana blenderemRe: bita śmietana blenderem
  • Data: 2009-08-19 07:24:33
    Temat: Re: bita śmietana blenderem
    Od: Lila <H...@H...Com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Kapsel <k...@p...onet.pl> napisał:
    > Odpowiadając sam sobie, dla potomności:
    > blenderem ze standardową końcówką (ostrze) udało mi się jakoś ubić
    > śmietanę, nie do końca tak jakbym chciał, ale wyglądała dobrze. Natomiast
    > po godzinie w lodówce na dole pojawiło się trochę jakby "serwatki" a sama
    > śmietana nabrała nieco "zgrudzonej" formy i była jakby lekko kwaśna. Nikt
    > nie chciał jeść i ratowałem się spray'em... a bitej śmietany wciąż nie
    > umiem robić i to chyba nie problem blendera ;]

    Bo bitej smietany nie mozna robic na zapas.

    Najlepsza jest zaraz po ubiciu, żeby po jakimś czasie nie oddzielala sie
    z niej woda trzeba dodać Smietan-fix, ktory wiąże tę wodę (jest w nim
    glukoza i skrobia).

    W ciastkarniach ubija sie śmietanę w syfonach i porcjuje na poczekaniu.

    Pozdrowienia,
    Lila

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1