eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domchleb pleśnieje zbyt szybkoRe: chleb pleśnieje zbyt szybko
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.dialog.net.
    pl!not-for-mail
    From: "zs" <z...@w...pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: chleb pleśnieje zbyt szybko
    Date: Fri, 8 Oct 2010 09:44:57 +0200
    Organization: Dialog Net
    Lines: 10
    Message-ID: <i8mi5r$99l$1@news.dialog.net.pl>
    References: <i8jsoq$jll$1@inews.gazeta.pl>
    <4cad83ef$0$27029$65785112@news.neostrada.pl>
    <i8k3ok$ck3$1@inews.gazeta.pl> <i8kgcb$rqp$1@news.onet.pl>
    <i8kpmi$mbn$1@news.onet.pl>
    NNTP-Posting-Host: dynamic-78-8-72-34.ssp.dialog.net.pl
    X-Trace: news.dialog.net.pl 1286523899 9525 78.8.72.34 (8 Oct 2010 07:44:59 GMT)
    X-Complaints-To: a...@d...net.pl
    NNTP-Posting-Date: Fri, 8 Oct 2010 07:44:59 +0000 (UTC)
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5994
    X-RFC2646: Format=Flowed; Response
    X-Antivirus: avast! (VPS 101007-2, 2010-10-07), Outbound message
    X-Antivirus-Status: Clean
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:124442
    [ ukryj nagłówki ]

    > Potwierdzam. Chleb żytni na zakwasie po dwóch tygodniach tylko bardziej
    > się "zestala" (co mu w sumie wychodzi na dobre, bo można naprawdę cienkie
    > kromki kroć). I nie mają na to wpływu różne dodatki: całe ziarno, siemię,
    > orzechy czy prażona cebulka.

    A moze robisz chleb na zakwasie w maszynie? Ja próbuje ale nie zawsze
    wychodzi dobry. Na 10 chlebów moze 2 byly bardzo dobre. Reszta albo za
    kwaśna albo nie wyrasta jak trzeba lub opada. Choć wszystkie dało się zjeść


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1