eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodypestkówkaRe: pestkówka
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
    .pl!news.nask.org.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-0
    1.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not
    -for-mail
    Date: Sun, 21 Dec 2014 23:00:00 +0100
    From: Krycha <k...@p...onet.pl>
    Reply-To: k...@p...onet.p
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:24.0) Gecko/20100101 Thunderbird/24.5.0
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.rec.ogrody
    Subject: Re: pestkówka
    References: <5489db3a$0$2144$65785112@news.neostrada.pl>
    <m769uq$dc0$1@srv13.cyf-kr.edu.pl>
    In-Reply-To: <m769uq$dc0$1@srv13.cyf-kr.edu.pl>
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Antivirus: avast! (VPS 141221-1, 2014-12-21), Outbound message
    X-Antivirus-Status: Clean
    Lines: 17
    Message-ID: <549742cc$0$2383$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 195.117.41.166
    X-Trace: 1419199181 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 2383 195.117.41.166:2599
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.ogrody:238182
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2014-12-21 12:13, krak pisze:
    > Drzewiej była mowa o kwasie pruskim, dużej jego zawartości.
    > Teraz można spotkać standardowy przepis, choć dla mnie to raczej nie
    > klasyczna nalewka:
    > 1 szklanka pestek z pigwy, pigwowca
    > 250 ml spirytusu
    > 250 ml wody
    > 250 g cukru
    > Zrobić syrop, połączyć z pestkami i spirytusem.
    > Pozdrawiam

    Tak, a jaki kolor ma ta nalewka?
    Jest pewnie tak jak moja mleczno biała.
    A ja zastanawiam się, czy daje się to to sklarować?

    Krycha.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1