eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domsok zasładzany czy nie?Re: sok zasładzany czy nie?
  • Data: 2015-03-03 20:57:03
    Temat: Re: sok zasładzany czy nie?
    Od: Borys Pogoreło <b...@p...edu.leszno> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia Tue, 3 Mar 2015 15:12:43 +0100, Ikselka napisał(a):

    > Są, nie tylko między rodzajami, ale nawet różnymi partiami jabłek tego
    > samego rodzaju - i dlatego ten sok niewątpliwie JEST dosładzany dla
    > utrzymania stałej (czyli wyższej od max, jaką może mieć sok naturalny)
    > zawartości cukru dla każdej partii. A takze musi być rozwadniany w razie
    > większej kwaśności - i wtedy tym bardziej z automatu idzie dosładzanie.
    > Jeśli ma zachować stałe parametry. A musi, jesli jest to produkcja legalna.

    Tak, na pewno. Weź już się nie kompromituj. Po co kombinować z sokiem,
    którego głównym przekazem marketingowym jest "100% natura"? Po co sobie
    robić zbędne koszty? Jakie niby parametry?

    Mam taki kartonik z workiem w kuchni aktualnie. Skład: "100% sok jabłkowy,
    pasteryzowany".

    --
    Borys Pogoreło
    borys(#)leszno,edu,pl

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1