eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieuwarstwianie temperaturowe w bojlerachRe: uwarstwianie temperaturowe w bojlerach [MSPANC]
  • Data: 2012-12-18 11:34:16
    Temat: Re: uwarstwianie temperaturowe w bojlerach [MSPANC]
    Od: "qlphon" <q...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    > jak to będzie, gdy zrobimy eksperyment:
    > mamy baniak ... równe 40stopni w całym baniaku.
    > Czy po przykładowo jednego godzinie na dole będzie 30, na dole 50?

    tak!
    a po dalszych 2-3 godzinach powierzchnia się zagotuje
    a dół zacznie zamarzać

    wtedy zaczną pracować zabezpieczenia ciśnieniowe
    i dlatego ważne jest, żeby one były powyżej linii zamarzania...

    na koniec może się okazać, ze przez nieszczelności wycieknie gradient
    temperatury
    i uszkodzi kafelki pod bojlerem!

    q

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1