eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

  • Data: 2014-12-11 18:58:29
    Temat: pestkówka
    Od: Krycha <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Czy ktoś z Was robił nalewkę z pestek pigwowca?
    Nie z pigwy tylko pigwowca
    http://www.boryslawice.com/pl/p/Pigwowiec-wspanialy/
    125.
    Bo to w tych owocach jest dużo więcej pestek niż w pigwie czy jabłkach.
    Jak w googlach wpisałam 'nalewka z pestek pigwowca' to kieruje mnie na
    strony, gdzie są opisy nalewek z pigwowca albo z pestek ale z pigwy lub
    jabłek.
    Jak widzę obrazki tych nalewek i ich klarowny kolor, to nie jest to co
    ja uzyskuję z pestek pigwowca.
    Nawet mroziłam pestki, bo w jednym z opisów było napisane o mrożeniu pestek.
    W zeszłym roku nie mroziłam i otrzymałam gęstawą ciecz mleczno-białą.
    W tym roku mroziłam i ciecz jest nadal mętna, ale już nie taka gęsta.
    Może powinnam się pogodzić z tym, że nie otrzymam klarownego płynu jak
    sklepowe Amaretto.
    Najważniejsze, że smakuje jak Amaretto :-)
    Ale jakby ktoś miał inne doświadczenia, to chętnie poczytam.

    Pozdrawiam Krycha.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1