-
101. Data: 2013-11-10 11:01:42
Temat: Re: Indukcja c.d.
Od: Kris <k...@g...com>
W dniu niedziela, 10 listopada 2013 09:10:59 UTC+1 użytkownik uzytkownik napisał:
> Dla Niemca, który zarabia 2000 Euro jest to m niej jak 2 wypłaty.
> Dla Polaka zarabiającego 2000 Złotych jest to 7 wypłat.
Nie wiemy ile bora bora wNiemczechkosztuje. Pytałem ale slavo nie odpowiedział.
> Niekoniecznie Bora jest droga.
Jest droga gdyz dobrej jakości indukcjekosztują 1500zł+okap przyjmijmy nawet drugie
tyle.
Bora bora nie ma nic unikalnego: ot indukcja+okap w jednym. To żadna kosmiczna
technologia.
To Polacy bardzo mało zarabiają.
> Znam ludzi, którzy zarabiają po 800 - 1200 zł.
Moje teściowa za 5-6godzin pracy 6 dni w tygodniu dostaje 600zł
> Tylko jest pytanie czy ta chińszczyzna to będzie to samo?
Zasada działania będzie podobna zapewne- czyli indukcja+wyciąg przyblatowy;)
-
102. Data: 2013-11-10 11:10:05
Temat: Re: Indukcja c.d.
Od: Kris <k...@g...com>
W dniu piątek, 8 listopada 2013 20:28:44 UTC+1 użytkownik Adam napisał:
>
> Heheheh :)))) A zalozymy sie? Jak wygram to fundujesz mi bore - moze byc
> ta tania (hehe) wersja classic. Pare lat to ile - 5? 8?
Adam daj spokój.
Z początku myślałem że slavo po prostu jako akwizytor nam tu papke marketingową
wciska. Powoli jednak dochodze do przekonania że on chyba faktycznie wierzy w to że
bora bora zrewolucjonizuje swiat indukcji i okapów.
Albo wierzy albo firma "stolarza" robi dobre pranie mózgu swoim akwizytorom. Wiadomo
że takie szkolenia dla akwizytorów to najlepsi psycholodzy czesto prowadzą i inni
znani specjaliści od technik sprzedaży.
-
103. Data: 2013-11-10 11:10:55
Temat: Re: Indukcja c.d.
Od: Kris <k...@g...com>
W dniu niedziela, 10 listopada 2013 10:49:21 UTC+1 użytkownik slavo65 napisał:
> http://imageshack.us/a/img841/4329/2na3.jpg
>
> http://imageshack.us/a/img23/3474/xvp3.jpg
Projekty jak projekty. Co w tym unikalnego że tylko bora bora tak można?
-
104. Data: 2013-11-10 11:16:02
Temat: Re: Indukcja c.d.
Od: slavo65 <s...@g...com>
W dniu niedziela, 10 listopada 2013 11:10:55 UTC+1 użytkownik Kris napisał:
> W dniu niedziela, 10 listopada 2013 10:49:21 UTC+1 użytkownik slavo65 napisał:
>
>
>
> > http://imageshack.us/a/img841/4329/2na3.jpg
>
> >
>
> > http://imageshack.us/a/img23/3474/xvp3.jpg
>
>
>
> Projekty jak projekty. Co w tym unikalnego że tylko bora bora tak można?
Wszystko. Inni tak nie umieją.
-
105. Data: 2013-11-10 11:38:02
Temat: Re: Indukcja c.d.
Od: slavo65 <s...@g...com>
W dniu niedziela, 10 listopada 2013 11:10:05 UTC+1 użytkownik Kris napisał:
> W dniu piątek, 8 listopada 2013 20:28:44 UTC+1 użytkownik Adam napisał:
>
> >
>
> > Heheheh :)))) A zalozymy sie? Jak wygram to fundujesz mi bore - moze byc
>
> > ta tania (hehe) wersja classic. Pare lat to ile - 5? 8?
>
> Adam daj spokój.
>
> Z początku myślałem że slavo po prostu jako akwizytor nam tu papke marketingową
wciska. Powoli jednak dochodze do przekonania że on chyba faktycznie wierzy w to że
bora bora zrewolucjonizuje swiat indukcji i okapów.
>
> Albo wierzy albo firma "stolarza" robi dobre pranie mózgu swoim akwizytorom.
Wiadomo że takie szkolenia dla akwizytorów to najlepsi psycholodzy czesto prowadzą i
inni znani specjaliści od technik sprzedaży.
Zabawny jesteś z tym udawaniem, że nie słyszysz i nie widzisz, aby spokojnie wciąż
powtarzać ten sam bełkot o praniu mózgu :)
Rozumiem, że to może być na podstawie własnych doświadczeń i przykro mi, że musiałeś
zarabiać na chleb wciskając ludziom kit, ale na prawdę nie wszystko się tak
sprzedaje.
Napiszę jeszcze raz. Klienci kupują te urządzenia w praktyce TYLKO przy okazji
robienia kuchni i nie kupując samodzielnie, bo BORA nie sprzedaje do końcowych
klientów. Studio kuchenne ma w ofercie różne marki i często różne urządzenia są
zamontowane w sklepie, aby klient mógł namacalnie sprawdzić jak to działa. O ile
jeszcze w wypadku jakiegoś akwizytora, który dzisiaj w firmie pracuje a jutro może
już zmywać w Londynie, to istnieje duże ryzyko, że będzie wciskał kit. Natomiast
właściciel studia myśli ciut bardziej perspektywicznie i unika bezpodstawnych akcji
marketingowych.
Czy to jest w końcu dla ciebie jasne? Czy może jedna widzisz jakąś możliwość prania
mózgu klientom?
-
106. Data: 2013-11-10 13:32:44
Temat: Re: Indukcja c.d.
Od: Andrzej Lawa <a...@l...com>
W dniu 10.11.2013 11:16, slavo65 pisze:
>>> http://imageshack.us/a/img23/3474/xvp3.jpg
>>
>>
>>
>> Projekty jak projekty. Co w tym unikalnego że tylko bora bora tak można?
>
> Wszystko. Inni tak nie umieją.
>
ROTFL
Nawet w niedzielę marketoid czujny, zwarty i gotowy ;->
Nie jest to jakieś trudne rozwiązanie, tylko mało sensowne i powodujące
dodatkowe, zupełnie niepotrzebne problemy tak w trakcie budowy jak i
eksploatacji (powodzenia w czyszczeniu).
--
Świadomie psujący kodowanie i formatowanie wierszy
są jak srający z lenistwa i głupoty na środku pokoju.
I jeszcze ci durnie tłumaczą to nowoczesnością...
-
107. Data: 2013-11-10 13:42:45
Temat: Re: Indukcja c.d.
Od: slavo65 <s...@g...com>
W dniu niedziela, 10 listopada 2013 13:32:44 UTC+1 użytkownik Andrzej Lawa napisał:
> W dniu 10.11.2013 11:16, slavo65 pisze:
>
>
>
> >>> http://imageshack.us/a/img23/3474/xvp3.jpg
>
> >>
>
> >>
>
> >>
>
> >> Projekty jak projekty. Co w tym unikalnego że tylko bora bora tak można?
>
> >
>
> > Wszystko. Inni tak nie umieją.
>
> >
>
>
>
> ROTFL
>
>
>
> Nawet w niedzielę marketoid czujny, zwarty i gotowy ;->
>
>
>
> Nie jest to jakieś trudne rozwiązanie, tylko mało sensowne i powodujące
>
> dodatkowe, zupełnie niepotrzebne problemy tak w trakcie budowy jak i
>
> eksploatacji (powodzenia w czyszczeniu).
Jakbym słyszał konkurencję, która olała klientów i teraz próbuje wyjść "z twarzą" :)
Potrafisz wymienić na czym ta mała sensowność polega, jakie niepotrzebne problemy
generuje i o jakim czyszczeniu mowa?
-
108. Data: 2013-11-10 17:52:09
Temat: Re: Indukcja c.d.
Od: "uzytkownik" <a...@s...pl>
Użytkownik "slavo65" <s...@g...com> napisał w wiadomości
news:7710b3f1-90f1-4c2b-95f7-
> ... o jakim czyszczeniu mowa?
Właśnie, a propos czyszczenia.
Rzeczą naturalną jest, że wraz z oparami gotujących i smażących się
potraw porywane są cząsteczki wody i tłuszczu, a te jak wiadomo
wykraplają się i zanieczyszczają kanały, którymi zasysane jest
powietrze.
W jaki sposób poradzono sobie ze skroplinami wody i tłuszczu?
-
109. Data: 2013-11-10 18:12:52
Temat: Re: Indukcja c.d.
Od: slavo65 <s...@g...com>
W dniu niedziela, 10 listopada 2013 17:52:09 UTC+1 użytkownik uzytkownik napisał:
>
>
> > ... o jakim czyszczeniu mowa?
>
>
>
> Właśnie, a propos czyszczenia.
>
> Rzeczą naturalną jest, że wraz z oparami gotujących i smażących się
>
> potraw porywane są cząsteczki wody i tłuszczu, a te jak wiadomo
>
> wykraplają się i zanieczyszczają kanały, którymi zasysane jest
>
> powietrze.
>
> W jaki sposób poradzono sobie ze skroplinami wody i tłuszczu?
http://www.bora.com/en/bora-advantages/#cleaning
-
110. Data: 2013-11-10 18:47:04
Temat: Re: Indukcja c.d.
Od: "uzytkownik" <a...@s...pl>
Użytkownik "slavo65" <s...@g...com> napisał w wiadomości
news:5a3f0f53-1908-46a5-b74b-
>> W jaki sposób poradzono sobie ze skroplinami wody i tłuszczu?
> http://www.bora.com/en/bora-advantages/#cleaning
Lae tu jest tylko mowa o czyszczeniu filatra.
Interesuje mnie jednak cośą więcej niż tylko i wyłacznie filtr.
Chodzi mi o kanały, którymi wędruje powietrze wraz z parą wodną i
oparami tłuszczu.
Przecież filtr wszystkiego nie wychwyci, a ponadto kanały są skierowane
w dół, co sprzyja ściakaniu wody wraz z tłuszczem w dół kanałów. Te
skropliny gdzieś się będą gromadziły.
Moje pytanie dotyczy włąsnie tych skroplin. Co się z nimi dzieje i jak
się ich pozbyć?