eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieCyrkulacja czy mały bojler w kuchniRe: Cyrkulacja czy mały bojler w kuchni
  • Data: 2017-10-27 12:51:41
    Temat: Re: Cyrkulacja czy mały bojler w kuchni
    Od: uciu <a...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu piątek, 27 października 2017 05:10:16 UTC+2 użytkownik p...@g...com
    napisał:

    > Zrób cyrkulację na pexie. Zaleta to brak połączeń w podłodze, ścianach,
    zabudowanaich, zaprasuj tylko pod punktami odbioru. Będziesz na ciepłą wodę czekał 3
    sek. Brak łączeń to jedna zaleta, druga to czas. Pex może i droższy jeśli sam to
    wykonujesz, ale koszt całkowity niewielki.

    Ok, będą PEXy ale piszesz "zaprasuj" - nie mam żadnej prasy - mogę dać tylko na
    skręcanie. Musi być system z prasowanymi końcówkami?

    Pytałem też dodatkowo w 2 firmach o możliwość zastosowania PEXa na skręcanie do CWU i
    na razie tylko 1 odpowiedz z firmy KAN:

    "Witam,
    Te rury są przeznaczone tylko i wyłącznie do OP. Jeżeli Pan zastosuje je do wody to
    tylko na swoją odpowiedzialność.
    Pozdrawiam"

    Jakiej firmy rurki kupować czy wystarczy zwykła marketowa?

    uciu

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1