eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyDo "paprykarzy" :-) › Re: Do "paprykarzy" :-)
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
    .pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!feeder.erje.net!eu.feeder.erje.net!zen.net.
    uk!dedekind.zen.co.uk!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-sp
    o-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    From: Ikselka <i...@g...pl>
    Subject: Re: Do "paprykarzy" :-)
    Newsgroups: pl.rec.ogrody,pl.rec.kuchnia
    User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Reply-To: i...@g...pl
    References: <cmepki1t1pmu$.34k6agr2rcew$.dlg@40tude.net>
    <kav0t1$e1l$1@node1.news.atman.pl>
    Date: Thu, 20 Dec 2012 21:49:31 +0100
    Message-ID: <16er8hr35i4gu.efii8oz7mxau$.dlg@40tude.net>
    Lines: 22
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 83.10.92.23
    X-Trace: 1356036570 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 1209 83.10.92.23:1449
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.ogrody:235236 pl.rec.kuchnia:349984
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia Thu, 20 Dec 2012 13:38:57 +0100, JBP napisał(a):

    > Do następnego lata, o ile wcześniej nie zjesz ;)

    No to super :-)

    > Ser owczy można też zastąpić serkiem fromage.
    > Zamiast zalewy octowej można zastosować delikatną oliwę lub łagodny olej (wg
    > uznania i własnego smaku) - w tym wypadku używamy wcześniej marynowanej
    > papryki.

    Dokładnie taki mam zamiar. Sam przepis upewnił mnie tylko, że z tym serem
    można paprykę zapasteryzować - bądź co bądż ser to białko i miałam obawy...
    Już zanim znalazłam przepis, "wydedukowałam" organoleptycznie, ze ta
    papryczka wcześniej musiała być właśnie zamarynowana, potem napełniona
    serkiem i dopiero wtedy zalana oliwą. No i nawet wymyśliłam, że w razie
    "nieprzechowalności" sera zapasteryzuję papryczkę w zalewie octowej samą,
    bez nadzionka, a np dzień przed użyciem nadzieję i wymienię zalewę na oliwę
    :-)

    --
    XL

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1