eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyDo winiarzy › Re: Do winiarzy
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate1.onet.pl!niusy
    .onet.pl
    From: "mirzan" <l...@o...pl>
    Newsgroups: pl.rec.ogrody
    Subject: Re: Do winiarzy
    Date: Tue, 10 Nov 2009 16:14:44 +0100
    Organization: Onet.pl
    Lines: 13
    Sender: n...@n...onet.pl
    Message-ID: <1...@n...onet.pl>
    References: <hdbrpt$8h6$1@news.dialog.net.pl>
    NNTP-Posting-Host: newsgate1.onet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: newsgate.onet.pl 1257866084 29385 213.180.130.17 (10 Nov 2009 15:14:44 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Tue, 10 Nov 2009 15:14:44 +0000 (UTC)
    Content-Disposition: inline
    X-Mailer: http://niusy.onet.pl
    X-Forwarded-For: 79.186.65.91, 10.174.28.57
    X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.ogrody:227224
    [ ukryj nagłówki ]


    > A siarkowanie w procesie, jeszcze przed zabutelkowaniem? Podczas
    > tłoczenia? Podczas fermentacji, obciągów. Jak zapobiegać utlenianiu?
    > Strącaniu barwnika z win czerwonych?

    Przenysłowa technologia produkcji wina,do domowej Sztuki tworzenia wina,
    pasuje jak młotek do otwierania szampana.
    Prędzej się abstynentowi czerwone krwinki wytrącą niż barwnik przy obciąganiu
    czterdziestki.[butli]
    Pozdrawiam.Mirzan.Ubawiony fachowością.

    --
    Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1