eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieDrewniany kompostownik - zabezpieczenieRe: Drewniany kompostownik - zabezpieczenie
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
    .pl!news.nask.org.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!news-out.readnews.c
    om!news-xxxfer.readnews.com!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed
    .neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.
    neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Date: Tue, 12 Nov 2013 09:47:57 +0100
    From: Jacek <s...@o...pl>
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:24.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/24.1.0
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Drewniany kompostownik - zabezpieczenie
    References: <5281e0a1$0$2153$65785112@news.neostrada.pl>
    <l5snu3$o62$1@speranza.aioe.org>
    In-Reply-To: <l5snu3$o62$1@speranza.aioe.org>
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 13
    Message-ID: <5281eb3d$0$2287$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 83.6.238.44
    X-Trace: 1384246077 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2287 83.6.238.44:27935
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:478193
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2013-11-12 09:11, Marek pisze:
    > Moj pociagnalem 5 lat temu olejem silnikowym. W weekend przestawialem go
    > w nowe miejsce - wyglada ze wytrzyma co najmniej kolejne 5 lat.
    Olej silnikowy ma doskonałe właściwości rakotwórcze i toksyczne, a
    bardzo kiepskie jeśli chodzi o ochronę drewna (poza tym, że na jakiś
    czas chroni przed wodą i robalami).
    Miałem okazję porównać płot świerkowy "konserwowany" miksturą lepiku i
    oleju napędowego na gorąco z takim samym płotem, gdzie użyto starego
    oleju. Pierwszy wytrzymał ponad 30 lat, a ten drugi rozsypał się po 20.
    Życzę smacznego przy spożywaniu tego, co wyrosło na kompoście.
    Jacek


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1