eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyDyniowo...Re: Dyniowo...
  • Data: 2011-09-21 20:47:44
    Temat: Re: Dyniowo...
    Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia Wed, 21 Sep 2011 22:20:43 +0200, Paulinka napisał(a):

    > U nas dynia jest sadzona tylko na pestki do późniejszego łuskania. W tym
    > roku zresztą tylko symbolicznie.

    Niee no, zamarynuj trochę!

    Dynia marynowana do mięsa (ja zżeram samą...):
    Dynię w kostkę półtora na półtora cm, do słoików, zalać zalewą,
    pasteryzować 15 minut, nie dłużej, żeby była chrupka.
    Legendy z obgotowywaniem przed włożeniem do słoików to bezedura.
    Zalewa moja:
    Ocet 10-procentowy - 1/2 litra
    Woda - 2 litry albo ciutke wiecej
    Cukier do smaku (słodkie ma być)
    Goździki - z 8-10 sztuk
    Kawałek cynamonu
    Skórka cytryny
    Zagotować składniki, odcedzić przyprawy i zalać dynię w słoikach.
    Pasteryzować 15 min od zawrzenia i ani minuty dłużej.



    W tym roku mam ochotę jednak zrobić takie kuleczki:
    http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/przetwory/dynia
    _slodko_kwasno_pachnaca
    Jednak bez całego tego etapu wstępnego.

    --
    XL

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1