eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieGrubość ścian zewnętrznych i ocieplenie ... kołowrót. › Re: Grubośćścianzewnętrznych i ocieplenie ... kołowrót.
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
    sgate1.onet.pl!niusy.onet.pl
    From: "tornad" <t...@o...net>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Grubośćścianzewnętrznych i ocieplenie ... kołowrót.
    Date: Mon, 23 Mar 2009 18:26:47 +0100
    Organization: Onet.pl
    Lines: 34
    Sender: k...@n...test.onet.pl
    Message-ID: <6...@n...onet.pl>
    References: <0...@z...googlegroups.com>
    NNTP-Posting-Host: newsgate1.onet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: newsgate1.test.onet.pl 1237829207 22509 213.180.130.17 (23 Mar 2009 17:26:47
    GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Mon, 23 Mar 2009 17:26:47 +0000 (UTC)
    Content-Disposition: inline
    X-Mailer: http://niusy.onet.pl
    X-Forwarded-For: 69.124.195.236, 192.168.243.154
    X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; InfoPath.1)
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:353815
    [ ukryj nagłówki ]

    > >  Taki 'niepolewany' pojemnik napelniony woda ma te wlasciwosc, ze woda
    > > przedostaje sie prze mikropory w sciankach na zewnatrz; czyni to zewnetrzna
    > > powierzchnie scian wigotna, ale woda z niej nie splywa, gdyz jest
    utrzymywana
    > > w tych porach silami napiecia powierzchniowego.
    >
    > Widzę tornad że jesteś "fachofcem" od wszystkiego. Teraz "fachofcem"
    > mikrobiologiem ....
    > ;-)
    >
    > Muszę Cię zmartwić - im bardziej porowate tym więcej bakterii ... bo
    > większa jest powierzchnia którą mogą skolonizować.

    > Pozdrawiam,
    > Krzemo.
    Ano jestem i to nie tylko "fachofcem" ale w pewnych sprawach ekspertem. Chyba
    dlatego, ze nie udaje najlepiejwszystkowiedzacego, ale pilnie obserwuje i
    doceniam nie tylko tradycje lecz i madrosc ludowa.
    Otoz moja babka ze strony ojca tym razem, miala sucha piwniczke, wlasciwie
    ziemianke a w niej na polepie stawiala garnki gliniane, niepolewane, w ktorych
    rozne rzeczy przechowywala, w tym kwasne mleko. I one, te produkty w tych
    garnkach dziwnie dluugo utrzymywaly swiezosc, smak i wszystko co najlepsze.
    Otoz Ty tego nie zrozumiesz ale kumatym zapodaje, ze w tych garnkach panowala
    temperatura okolo 5 st. Celsjusza. Ciekawe nie? I ta Babka (dziadek nie bo go
    Ruscy zalatwili jak sie poszedl do nich upomniec o buty, ktore mu wczsniej
    zarekwirowali), zyla lat 90 i co ciekawe, po doktorach nie chodzila.
    Wystarczyl jej syn, a moj stryjek, ktory mial jak ja tytul doktora tyle, ze
    medycyny. I z nim o tych sprawach czesto dyskutowalem i stad to wiem.
    A ty starasz sie jak mozesz mnie osmieszyc czy od "fachofcow" zwyzywac. Nie
    kumasz, ze sam sie tym tylko osmieszasz?


    --
    Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1