eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domJajecznica na teflonie ?Re: Jajecznica na teflonie ?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
    From: XL <i...@g...pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: Jajecznica na teflonie ?
    Date: Tue, 19 Jan 2010 18:51:47 +0100
    Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
    Lines: 27
    Message-ID: <11uz21msa8k5r.tcdm9e6xzm7n$.dlg@40tude.net>
    References: <hj1js6$tjs$1@news.onet.pl> <hj1ml6$892$1@nemesis.news.neostrada.pl>
    <n63epbd8a9x1$.19gx48w2teen2.dlg@40tude.net>
    <hj38ii$92o$1@nemesis.news.neostrada.pl>
    <hj39qq$p8f$1@atlantis.news.neostrada.pl>
    Reply-To: i...@g...pl
    NNTP-Posting-Host: aemm157.neoplus.adsl.tpnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: inews.gazeta.pl 1263923511 1774 79.191.64.157 (19 Jan 2010 17:51:51 GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Tue, 19 Jan 2010 17:51:51 +0000 (UTC)
    X-User: ikselk
    User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:117723
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia Tue, 19 Jan 2010 04:41:57 +0100, Prawusek napisał(a):

    > Znalazłem w necie patelenkę nawet na indukcję - patelnia na "całe
    > życie". Trochę kosztuje, ale nie boi się metalowych sztućców... Co więcej,
    > ma rodzeństwo o większych średnicach stanowiące linię stylową - niebagatelna
    > sprawa w nowoczesnej kuchni. Nawet jeżeli nie masz jeszcze indukcji
    > spokojnie możesz używać na innych typach kuchenek.
    > http://www.kuchlandia.pl/Smazenie/Patelnie/Patelnia-
    Moneta-Magnetica-CERAMICA-20cm.html

    Dzięki za staranie. Używam prostych naczyń nierdzewnych, patelni
    nierdzewnych oraz oraz aluminiowych, wszystko bez żadnych "cudownych"
    powłok. Nic mi się nie przypala, nie przegrzewa, mogę mieszać i drapać
    metalowymi łopatkami, lać zimną wodę na rozgrzane naczynie i w ogóle luz.
    Moja kuchnia nie jest nowoczesna (no, może tylko w kwestii takiej, że mam
    porządne roboty i zmywarkę od 15 lat i bez nich nie wyobrażam sobie życia),
    żadnych indukcji ani ceramicznych płyt do gotowania nie planuję - mam
    sprzęt po to, by go używać, a nie aby się o niego trząść, garnki moje muszą
    wytrzymywać bez szwanku niezbyt troskliwe traktowanie ich na fajerkach,
    kiedy to ich dno narażone jest na urazy mechaniczne, termiczne oraz
    wszelkie inne obcesowe traktowanie, w tym ostrym druciakiem i proszkami
    ściernymi, kiedy się dno zasmoli, bo niczego tak nie cierpię, jak
    zasmolonych garów - moje błyszczą po każdym myciu w srodku i na zewnątrz
    :-)
    --

    Ikselka.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1