eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieJak nie zasyfić kuchni czyli przetwory w pomieszczeniu gospodarczym. › Re: Jak nie zasyfić kuchni czyli przetwory w pomieszczeniu gospodarczym.
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
    0.net!feeder2.cambriumusenet.nl!feed.tweaknews.nl!209.197.12.246.MISMATCH!nx02.
    iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neo
    strada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    From: "4CX250" <t...@p...ornet.pl>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    References: <4f0d7c62$0$1209$65785112@news.neostrada.pl>
    <jekl75$j4$1@inews.gazeta.pl> <jeko42$9r5$1@inews.gazeta.pl>
    Subject: Re: Jak nie zasyfić kuchni czyli przetwory w pomieszczeniu gospodarczym.
    Date: Thu, 12 Jan 2012 08:24:16 +0100
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5512
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5512
    Lines: 24
    Message-ID: <4f0e8aa8$0$1456$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 80.55.236.85
    X-Trace: 1326353065 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 1456 80.55.236.85:46218
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:442123
    [ ukryj nagłówki ]

    Użytkownik "Kazimierz Debski" <k...@o...eu> napisał w wiadomości
    news:jeko42$9r5$1@inews.gazeta.pl...
    > Moim zdaniem do przetworów najlepsza jest "kuchnia letnia", czyli
    > pomieszczenie w części gospodarczej, które zimą może być grzane tylko aby,
    > aby. W takiej kuchni należy postawić kuchnię węglową, np.: tzw.: angielkę.
    > Na takowej można gotować wszystko niewielkim kosztem, łącznie z powidłami,
    > które wymagają kilkudziesięciu godzin smażenia na wolnym ogniu. A i o
    > zasyfienie oficjalnej kuchni nie ma obaw.

    Kotłownie mam za małą na angielkę a i komina na nią brak. Ale gdybym już cos
    takiego robił to nie po to aby gotować w lecie ale w zimie. W angielkę
    zainstalowałbym tzw. podkowę i wodę bym nią przy okazji grzał. Mieszkałem w
    domu z angielką w kuchni. W lecie używanie jej nie było zbytnio komfortowe,
    w zimie, fajnie było się ogrzać a i wodę mieć ciepłą w zbiorniku 200l.

    > Tylko, że w projektach współczesnych domów takich pomieszczeń zwykle
    > brak... ledwo miejsce na kocioł gazowy się znajdzie.

    No u mnie w projekcie kocioł gazowy był w łazience na górze :) Architekt
    przerysował mi kominy i zrobiłem gospodarcze na dole w pomieszczeniu które
    miało być jako garderoba.

    Marek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1