eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyKiszone ogórkiRe: Kiszone ogórki
  • Data: 2013-06-29 22:52:32
    Temat: Re: Kiszone ogórki
    Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia Sat, 29 Jun 2013 13:29:49 -0700 (PDT), czeremcha napisał(a):

    > Z nawozami, bez nawozów, z solą jodowaną, z niejodowaną...
    >
    > Do kiszenia ogórków trzeba mieć rękę!
    >
    > Mój mąż ma - obojętnie, z jakiego źródła ogórki, obojętnie jaka sól. Czy ogórki z
    marketu, czy z działki, czy ze swojej, czy siostry, sól jodowana, a jakże - i ogórki
    jak marzenie. '
    >
    > Dlatego kiszone robi u nas tylko on. Ja z kolei - robię konserwowe...
    >


    Moje ostatnio nie wychodzą. Wszystko przecież robię jak zawsze: gorąca
    woda, sól niejodowana, ogórki WŁASNE. A ogórasy póki nieruszone - super
    wygląd, zapach i smak, zaś ruszone rozpadają się. Ki diabeł??? Podejrzewam
    zmywarkę... albo "ręka" mi przeszła czy co... Taki obciach po -stu latach
    pomyślnego kiszenia :-(
    Twoim wzorem chyba męża zaangażuję :-)
    --
    XL
    "Szczęście jest jak motyl, ścigaj je, a umknie ci. Usiądź spokojnie, a
    spłynie na twoje barki." A. de Mello.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1