eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanie[OT] Czym udrażniać rury odpływowe ze zlewu w kuchni?Re: [OT] Czym udrażniać rury odpływowe ze zlewu w kuchni?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!feeder.erje.net
    !eu.feeder.erje.net!newsfeed.xs4all.nl!newsfeed3.news.xs4all.nl!xs4all!feeder3.
    cambriumusenet.nl!82.197.223.108.MISMATCH!feeder2.cambriumusenet.nl!feed.tweakn
    ews.nl!209.197.12.242.MISMATCH!nx01.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsf
    eed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!ne
    ws.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Date: Wed, 17 Sep 2014 08:54:01 +0200
    From: nadir <n...@h...org>
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:32.0) Gecko/20100101 Firefox/32.0
    SeaMonkey/2.29
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: [OT] Czym udrażniać rury odpływowe ze zlewu w kuchni?
    References: <54181c1d$0$2357$65785112@news.neostrada.pl>
    <1...@g...com>
    <541917f1$0$2242$65785112@news.neostrada.pl>
    In-Reply-To: <541917f1$0$2242$65785112@news.neostrada.pl>
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 23
    Message-ID: <5419301e$0$26837$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 095160179106.slubice.vectranet.pl
    X-Trace: 1410936862 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 26837 95.160.179.106:38502
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:491044
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2014-09-17 o 07:11, Marcin N pisze:
    > W dniu 2014-09-16 21:15, dolniak pisze:
    >
    >> Kret to czysty wodorotlenek sodowy.Granulowany jest lepszy.Weż
    >> trochę,nasyp do sloiczka i nalej zimnej wody.tak zachowa się w
    >> syfonie.Bo jak tam nalejesz gorącej,jak odplyw zatkany??
    >
    > Nie jest zatkany odpływ.
    > Jest zwężony, bo całe wnętrze odpływu jest zalepione szlamem. Średnica
    > odpływu zwężona do wielkości paznokcia.
    >
    > Mogę więc swobodnie lać gorącą wodę, ale lałem i dotychczas (z kretem) a
    > mimo to szlam powstał.

    Bo szlam będzie powstawał, w zlewie kuchennym lądują różnego rodzaju
    tłuszcze i resztki jedzenia. Jeżeli przyoszczędzisz na ciepłej wodzie i
    detergentach, to wszystko co osiada na rurach nie będzie na bieżąco
    spłukiwane i będzie się przyklejała warstwa po warstwie.
    Sprzyjają temu dodatkowo małe średnice odpływów i małe spadki.

    Co do samego udrażniania to polecam środek o nazwie MELT, choć śmierdzi
    nie miłosiernie bo zawiera kwas siarkowy to jednak lepiej u mnie się
    sprawdził niż wodorotlenek sodu i jego mutacje.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1