eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanie[OT] Czym udrażniać rury odpływowe ze zlewu w kuchni?Re: [OT] Czym udrażniać rury odpływowe ze zlewu w kuchni?
  • Data: 2014-09-17 08:54:01
    Temat: Re: [OT] Czym udrażniać rury odpływowe ze zlewu w kuchni?
    Od: nadir <n...@h...org> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2014-09-17 o 07:11, Marcin N pisze:
    > W dniu 2014-09-16 21:15, dolniak pisze:
    >
    >> Kret to czysty wodorotlenek sodowy.Granulowany jest lepszy.Weż
    >> trochę,nasyp do sloiczka i nalej zimnej wody.tak zachowa się w
    >> syfonie.Bo jak tam nalejesz gorącej,jak odplyw zatkany??
    >
    > Nie jest zatkany odpływ.
    > Jest zwężony, bo całe wnętrze odpływu jest zalepione szlamem. Średnica
    > odpływu zwężona do wielkości paznokcia.
    >
    > Mogę więc swobodnie lać gorącą wodę, ale lałem i dotychczas (z kretem) a
    > mimo to szlam powstał.

    Bo szlam będzie powstawał, w zlewie kuchennym lądują różnego rodzaju
    tłuszcze i resztki jedzenia. Jeżeli przyoszczędzisz na ciepłej wodzie i
    detergentach, to wszystko co osiada na rurach nie będzie na bieżąco
    spłukiwane i będzie się przyklejała warstwa po warstwie.
    Sprzyjają temu dodatkowo małe średnice odpływów i małe spadki.

    Co do samego udrażniania to polecam środek o nazwie MELT, choć śmierdzi
    nie miłosiernie bo zawiera kwas siarkowy to jednak lepiej u mnie się
    sprawdził niż wodorotlenek sodu i jego mutacje.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1