eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domZróbmy próbę jakiego typu kuchenka lepsza.Re: Odp: Re: Zróbmy próbę jakiego typu kuchenka lepsz a.
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!.POSTED!not-for
    -mail
    From: "Marek Dyjor" <m...@p...onet.pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: Odp: Re: Zróbmy próbę jakiego typu kuchenka lepsz a.
    Date: Fri, 26 Aug 2011 12:59:19 +0200
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 31
    Message-ID: <j37uap$ipp$1@news.onet.pl>
    References: <c1.01.3Rl83V$0XW@mike.oldfield.org.pl>
    <5...@n...onet.pl>
    NNTP-Posting-Host: lzu117.internetdsl.tpnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.onet.pl 1314356377 19257 95.50.150.117 (26 Aug 2011 10:59:37 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Fri, 26 Aug 2011 10:59:37 +0000 (UTC)
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6090
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:130693
    [ ukryj nagłówki ]

    kogutek wrote:
    > jakom kuchnie se kupiłem. Że niby taka droga. A z drugiej pomimo
    > zalet jakie ma ich nie wykorzystują bo prąd drogi a i pewno
    > podniebienia przyzwyczajone do byle czego aby szybko. I tak jak jedzą
    > tak tutaj piszą, znaczy się byle jak. Widać to w tym wątku " u mnie
    > litr wody to się gotuje kilkadziesiąt sekund". I co to za argument że
    > się woda na herbatę szybko zagotuje. Jak się komuś spieszy to minuta
    > krócej nic nie zmieni, chyba że ma przełyk i całą\ resztę z
    > duraluminium. Jak ktoś ma czas żeby poczekać na ostudzenie herbaty
    > żeby stała się mozliwa do normalnego picia to minuta przy gotowaniu
    > go nie urządza. Założyłem temat żeby porównać efektywność grzania
    > różnego typu kuchenek. Widzę że wiele osób ma czas żeby tutaj pisać
    > nie na temat a nie ma czasu zrobić czegoś co się samo robi. Ot taka
    > zwyczajna polska głupota.

    bredzisz jak pokopany...

    taki typowy Polski chłopski filozof.

    praca na indukcji jest najbardziej podobna do pracy na gazie, gdzie możesz
    precyzyjnie regulować ilość ciepła dostarczanego do naczynia, przy czym na
    indukcji dno nagrzewa sie w całości a gaz nagrzewa miejscowo dając tzw okrąg
    przegrzania.

    jedyne czego mi brakuje w standardowych płytach ind to czyjnika temperatury
    który by pozwalał grzać na T a nie na P

    Kuchenka elektryczna z płytą grzewczą pracuje zaś podobeni do kuchni
    weglowej masz gorącą fajerkę i regulowac możesz praktycznie tylko
    podnoszeniem naczynia lub odstawieniem dalej.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1