eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieOsprzet sanitarny do domuRe: Osprzet sanitarny do domu
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
    -for-mail
    From: "Marek Dyjor" <m...@p...onet.pl>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Osprzet sanitarny do domu
    Date: Wed, 29 Sep 2010 23:00:43 +0200
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 36
    Message-ID: <i809dt$eca$1@news.onet.pl>
    References: <i7n0nn$ito$1@news.onet.pl> <i7n1v6$c6p$1@inews.gazeta.pl>
    <i7n673$20o$2@news.onet.pl> <i7o0d4$o39$1@inews.gazeta.pl>
    NNTP-Posting-Host: lzu114.internetdsl.tpnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="UTF-8"; reply-type=response
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.onet.pl 1285794045 14730 95.50.150.114 (29 Sep 2010 21:00:45 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Wed, 29 Sep 2010 21:00:45 +0000 (UTC)
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5994
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:404548
    [ ukryj nagłówki ]

    Jarek P. wrote:
    > Użytkownik "robercik-us" <r...@p...onet.pl> napisał w
    > wiadomości news:i7n673$20o$2@news.onet.pl...
    >
    >> O wyższości indukcji nad ceramiczną poprosiłbym kilka zdań... jeśli
    >> można :-)))
    >
    > Po pierwsze:
    > Czas upływający od postawienia na zimnym "palniku" rondla pełnego
    > wody, do zagotowania zawartości rondla, w kolejności od najszybszej do
    > najwolniejszej:
    > - indukcyjna
    > - gazowa
    > (duży odstęp)
    > - halogenowa
    > (odstęp)
    > - ceramiczna
    >
    > Zapewne zaraz się tu rozpęta zajadła dyskusja na temat tego, czy
    > odstęp między tym a tamtym faktycznie jest taki duży, czy całkiem
    > malutki, ale kolejność jest chyba bezsporna: indukcyjna jest
    > najszybsza, ceramiczna najwolniejsza. I do tego dochodzi jeszcze
    > jedna wielka zaleta kuchni indukcyjnej: kiedy nam ten rondel wody się
    > zagotuje i go zdejmiemy, palnik zaś wyłaczymy (w porządnych
    > indukcyjnych nawet nie musimy, w momencie zdjęcia garnka wyłączy się
    > sam), po krótkiej chwili będziemy mogli na płycie kuchni choćby
    > usiąść, podczas gdy przy ceramicznej jeszcze długo długo potem byłoby
    > to bolesne doświadczenie.

    dodajmy też że na indukcji ciężko jest spalić garnek czy zawartość bo po
    przekroczeniu pewnej temperatury płyta sie wyłącza sama (przetestowane).

    Ale trzeba uważać z podgrzewaniem potraw zawiesistych, z powodu
    powierzchniowego grzania mamy slaby ruch i łatwo jest przypalić zaiwsinę na
    dnie.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1