eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieOsprzet sanitarny do domuRe: Osprzet sanitarny do domu
  • Data: 2010-09-29 21:00:43
    Temat: Re: Osprzet sanitarny do domu
    Od: "Marek Dyjor" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Jarek P. wrote:
    > Użytkownik "robercik-us" <r...@p...onet.pl> napisał w
    > wiadomości news:i7n673$20o$2@news.onet.pl...
    >
    >> O wyższości indukcji nad ceramiczną poprosiłbym kilka zdań... jeśli
    >> można :-)))
    >
    > Po pierwsze:
    > Czas upływający od postawienia na zimnym "palniku" rondla pełnego
    > wody, do zagotowania zawartości rondla, w kolejności od najszybszej do
    > najwolniejszej:
    > - indukcyjna
    > - gazowa
    > (duży odstęp)
    > - halogenowa
    > (odstęp)
    > - ceramiczna
    >
    > Zapewne zaraz się tu rozpęta zajadła dyskusja na temat tego, czy
    > odstęp między tym a tamtym faktycznie jest taki duży, czy całkiem
    > malutki, ale kolejność jest chyba bezsporna: indukcyjna jest
    > najszybsza, ceramiczna najwolniejsza. I do tego dochodzi jeszcze
    > jedna wielka zaleta kuchni indukcyjnej: kiedy nam ten rondel wody się
    > zagotuje i go zdejmiemy, palnik zaś wyłaczymy (w porządnych
    > indukcyjnych nawet nie musimy, w momencie zdjęcia garnka wyłączy się
    > sam), po krótkiej chwili będziemy mogli na płycie kuchni choćby
    > usiąść, podczas gdy przy ceramicznej jeszcze długo długo potem byłoby
    > to bolesne doświadczenie.

    dodajmy też że na indukcji ciężko jest spalić garnek czy zawartość bo po
    przekroczeniu pewnej temperatury płyta sie wyłącza sama (przetestowane).

    Ale trzeba uważać z podgrzewaniem potraw zawiesistych, z powodu
    powierzchniowego grzania mamy slaby ruch i łatwo jest przypalić zaiwsinę na
    dnie.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1