eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyPięty pomidorowe - chyba eureka. › Re: Pięty pomidorowe - chyba eureka.
  • Data: 2015-02-11 22:49:22
    Temat: Re: Pięty pomidorowe - chyba eureka.
    Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    "XL" <i...@g...pl> wrote in message
    news:1cnk0r05gn84b.fq1ecqu3co7m.dlg@40tude.net...
    > Dnia Wed, 11 Feb 2015 15:08:11 -0600, Pszemol napisał(a):
    >
    >> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
    >> news:113yd0bv2b6h.1eijhgf6qo2k7$.dlg@40tude.net...
    >>> Czyli pogląd bez oglądu. Uhm.
    >>
    >> Mądrość kolektywna Cię krzywdzi?
    >>
    >>>>> i po pomyleniu kwaśności z kwasowością za punkt honoru
    >>>>> uważasz złapanie mnie na czymkolwiek, ale
    >>>>
    >>>> Mylisz się ponownie - ja nie pomyliłem kwaśności z kwasowością.
    >>>> Od początku do końca ja mówiłem o pH a Ty wyskoczyłaś z zawartością
    >>>> cukru w soku. Przestań mydlić czytelnikom oczy bo się na to nie
    >>>> nabiorą.
    >>>
    >>> Z (cukrem i z) WODĄ - w odpowiedzi na Twoje "mniej czy bardziej kwaśny".
    >>> Cukier tam owszem, był, ale tylko i wyłącznie towarzysząc WODZIE w
    >>> kwestii
    >>> KWAŚNOŚCI (a nie ph) soku pomarańczowego i zmian jego właśności
    >>> smakowych
    >>> (w zależności od plam na Słońcu i od wielkosci dziury ozonowej - czego
    >>> Ty
    >>> absolutnie nie chwytasz) - bo to ów sok podałes jako kryterium
    >>> porównawcze:->
    >>
    >> Pogrążasz się jeszcze dalej, bo już ustaliliśmy że pH nie zmienia
    >> się również z dodatkiem/odparowaniem neutralnej przecież wody.
    >
    > Pytaleś o KWAŚNOŚĆ - mam zacytowac znowu, czy co? Nie chce mi się.

    Ale po co miałabyś cytować coś, co wałkowaliśmy długo i pieczołowicie?
    Zwłaszcza na tej grupie?
    Od samego początku rozmawialiśmy o pH i w tym kontekście większa
    kwaśność oznacza niższe pH - nie udawaj że się "pomyliłaś" bo nie ze mną
    takie numery. Zwłaszcza że przymiotnika "kwaśny" użyłem już PO
    Twoim komentarzu o zawartości cukru w soku, wpływającym rzekomo
    na jego pH.

    >>> A se poobalam, a co.
    >>
    >> Z Krakowa pochodzisz? Gdzieś z Małopolski?
    >
    > Szczech.

    Musisz trochę podkręcić jasność bo nie jarzę.

    >>>> To jest powtórzenie Twojej hipotezy ale wciąż nie ma dowodu na to,
    >>>> że w czasie dojrzewania owoców potrzebna jest większa objętościowo
    >>>> przepustowość systemu korzeniowego niż w innych okresach życia
    >>>> rośliny - np. w okresie kwitnienia. I o źródła tej hipotezy pytałem...
    >>>>
    >>>> Bo to że roślina potrzebuje więcej czy mniej potasu, liczonego
    >>>> w miligramach na litr płynów jakie wchłania z gleby, nie ma przecież
    >>>> związku z potrzebami "hydraulicznymi" skoro tymi samymi "rurami"
    >>>> płyną jednocześnie z jonami potasu ogromne ilości jonów azotu
    >>>> i fosforu... Po prostu się to kupy nie trzyma.
    >>>
    >>> Szkoda słow...
    >>
    >> Dziwne że na przepychanki Ci nie szkoda a na te merytoryczne Ci szkoda.
    >
    > Słuchaj, ogrom Twej niewiedzy jest taki, że naprawdę za darmo nie będę Cię
    > nauczać od podstaw i tracić energii na TWOJĄ rzecz. Natomiast MOJA energia
    > poświęcona na obronę MOJEJ racji jest poświęcona na MOJĄ rzecz.
    > To tak najprościej.

    Ale Twoja racja jest urojona :-) Więc tracisz czas broniąc czegoś urojonego.
    Napisz coś na temat rzeczywistych rzeczy, np. korzeni pomidorów...

    >> No popatrz... na biologii się też znasz??? Nie tylko na chemii?
    >> No brawo, trzeba do tej długiej listy talentów dopisać :-)
    >
    > Ależ chyba każdy, kto skończył LO, zna się na biologii, chemii,
    > matematyce... Po jakiej szkole jesteś, że Cię to zaskakuje, ba,
    > dopatrujesz
    > się w tym aż talentu? Średniotrójkowy licealista wie takie rzeczy.

    Ciągle robisz jakieś założenia co do mojej rzekomo zdanej matury? :-)

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1