eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePłyta indukcyjnaRe: Płyta indukcyjna
  • X-Received: by 10.49.71.230 with SMTP id y6mr101019qeu.17.1383679580084; Tue, 05 Nov
    2013 11:26:20 -0800 (PST)
    X-Received: by 10.49.71.230 with SMTP id y6mr101019qeu.17.1383679580084; Tue, 05 Nov
    2013 11:26:20 -0800 (PST)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
    .pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!news.glorb.com!o2no20849701qas.0!news-out.g
    oogle.com!9ni12508qaf.0!nntp.google.com!i2no11871543qav.0!postnews.google.com!g
    legroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Tue, 5 Nov 2013 11:26:20 -0800 (PST)
    In-Reply-To: <2...@g...com>
    Complaints-To: g...@g...com
    Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=79.175.217.111;
    posting-account=jmWuLQoAAAD_7xU8nbXPQEEQ7Esfm5bO
    NNTP-Posting-Host: 79.175.217.111
    References: <1...@g...com>
    <2...@g...com>
    <7...@g...com>
    <e...@g...com>
    <8...@g...com>
    <4...@g...com>
    <l58355$c2b$1@usenet.news.interia.pl>
    <8...@g...com>
    <b...@g...com>
    <d...@g...com>
    <4...@g...com>
    <l5982q$r9g$1@usenet.news.interia.pl>
    <3...@g...com>
    <1...@g...com>
    <l5aks8$oeq$1@usenet.news.interia.pl>
    <3...@g...com>
    <l5angp$unv$1@usenet.news.interia.pl>
    <b...@g...com>
    <l5apt7$4c3$1@usenet.news.interia.pl>
    <c...@g...com>
    <9...@g...com>
    <c...@g...com>
    <2...@g...com>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <7...@g...com>
    Subject: Re: Płyta indukcyjna
    From: slavo65 <s...@g...com>
    Injection-Date: Tue, 05 Nov 2013 19:26:20 +0000
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:477733
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu wtorek, 5 listopada 2013 19:41:06 UTC+1 użytkownik Kris napisał:
    > W dniu wtorek, 5 listopada 2013 17:10:46 UTC+1 użytkownik slavo65 napisał:
    >
    >
    >
    > > No widzisz, tyle się napisałeś jakie to musi być dziadostwo,
    >
    > W którym miejscu?
    >
    > > ale przyznajesz, że nie masz pojęcia jak działa.
    >
    > Ot to:zamiast pisać o kucharzach w Mediolanie, niewiadomo jakich hotelach itp
    mógłbys wyjaśnić tak po prostu bez marketingowej ściemy na czym polega tak
    rewelacyjne działanie banalnie prostego urządzenia (wentylator + filtr) jakim jest
    wyciąg. Dlaczego wyciąg w bora o wydajności 400m3 lepiej wyciąga jak okap o
    wydajności 1000m3/
    >
    > Tu nie jest grupa o szydełkowaniu i większość z czytających załapie o co chodzi.

    1. Para sama z siebie podnosi się 1 m/s a BORA robi prąd powietrza 4 m/s.
    2. Ten prąd powietrza zabiera to co ma zabrać już w obrębie garnków a nie co najmniej
    prawie metr nad nimi lub jeszcze wyżej, czyli wystarczy wydmuchać 400 m3, aby mieć
    ten sam efekt, co inne dają radę przy 1000 m3.
    3. Zabieranie tylko 400 m3 oszczędza energię, bo okap-wyciąg ma wyciągnąć
    zapachy/tłuszcz a nie wentylować całego mieszkania, wydmuchując z niego drogo ogrzane
    powietrze.
    4. BORA różni się od innych blatowych wyciągów, że nie zajmuje całej dolnej szafki,
    można tam umieszczać prawie normalnie lub całkiem normalnie szuflady.
    5. Zabieranie oparów już przy garnkach powoduje, że:
    - nie latają po kuchni i nie osiadają na meblach i ubraniach
    - osoba przygotowująca jedzenie na przyjęcie nie musi się przebierać po gotowaniu
    - osobie w okularach nie parują one w w czasie pochylania się nad kuchnią
    - nie grożą guzy z powodu szybkiego pochylenia się nad garnkami
    6. Silnik wyciągu znajduje się w najgorszym wypadku zabudowany pod blatem (Basic) lub
    w cokole kuchni (reszta oferty) a czasem jest montowany również pod sufitem w
    piwnicy, dzięki czemu jest dożo ciszej, niż mając standardowy okap i jego silnik na
    wysokości głowy.
    7. Wszystkie elementy wyciągu mające styczność z parą i tłuszczem można w ciągu
    jednej chwili wkładać do zmywarki w celu ich umycia- nie do porównania z czyszczeniem
    standardowego okapu.
    8. Wszystko co w BORA wygląda jak ze stali jest rzeczywiście ze stali. Nie ma
    aluminium lub powlekanego plastyku.
    9. Brak konieczności wieszania okapu powoduje, że ma się całkowitą swobodę w
    planowaniu miejsca do gotowania. Kuchnia może być przy oknie, pod skosem dachowym, na
    środku holu.
    10. Bogata, większa niż u konkurencji oferta płyt grzewczych (różne indukcje, różne
    ceramiki, gaz, grill, wok).

    Proszę o ewentualne bardziej szczegółowe pytania.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1