eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domPorządny robot do wyrabiania ciastaRe: Porządny robot do wyrabiania ciasta
  • Data: 2009-03-09 07:53:09
    Temat: Re: Porządny robot do wyrabiania ciasta
    Od: ZbyszekZ <z...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On Mar 8, 10:32 pm, Jan Werbiński <j...@j...com>
    wrote:
    > Użytkownik "ZbyszekZ" <z...@g...com> napisał w
    wiadomościnews:85053d40-04b2-45eb-a4d1-87db5ba03cf4@
    u1g2000vbb.googlegroups.com...
    > On Mar 8, 9:59 pm, Jan Werbiński <j...@j...com>
    > wrote:
    >
    >
    >
    > > Użytkownik "ZbyszekZ" <z...@g...com> napisał w
    > > wiadomościnews:928f6fc4-d159-4ae5-8644-3b0b8598c32b@
    e5g2000vbe.googlegroups.com...
    > > Potrzebuję robota do pomocy w kuchni. Przede wszystkim wyrabianie
    > > ciasta na chleb i wszystkich innych ciast.
    > > Urządzenia tpu automat do chleba są raczej małe (1 kg, rzadziej 2).
    > > Jakimi urządzeniami warto się zainteresować, w miarę kryzysowego
    > > budżetu?
    > > Kitchenaid i profesjonalne urządzenia z tego co widzę to kwoty
    > > znacząco ponad 1,5k jak na potrzeby dużo za dużo.
    > > Czy urządzenia tego typu Clatronic czy Severin (z metalowymi misami i
    > > obudowami) sprawdzą się?
    > > ----
    >
    > > Najtańsze urządzenie wyglądające na zdolne wyrobić ciasto na chleb, to
    > > Kenwood za około 800 zł na Ceneo.
    > > Ale sam kupiłem KA w Polsce, po cenie niższej niż wersja europejska
    > > kosztuje
    > > w USA.
    >
    > Tyle że już miałem urządzenia markowe o mniejszej mocy niż chińszczyna
    > które miały więcej siły :-)
    > Stąd pytam co jest pożądne. KA, wersję podstawową znalazłem za 1600,
    > raz za dużo, dwa w tej cenie można kupić urządzenie przemysłowe. KA to
    > chyba coś w guście Rainbow i innych Philipiaków.
    >
    > --------
    > Bierz KA. 1600 to taniej niż w USA. Tam wersja 220V kosztuje ponad 500
    > dolców.
    >

    Mimo że taniej niż w Usiech to za drogo jak dla mnie. Jakbym miał
    używać codziennie a nie raz na tydzień ti bym się zastanowił.

    > Moc nie ma znaczenia.
    > Np domowy Bosch MUM albo Kenwood Chef mają 1400 W. KA ma tylko 300 W.
    > Wszystkie wyrabiają ciasto z około 1 kg mąki.
    > Teraz weźmy profesjonalny mikser produkcyjny z Makro na 5 kg mąki. Jego moc
    > to chyba około 750 W.
    > Moc to nie wszystko...

    To ja wiem :-)

    Czy ktoś używa tego albo anlogicznego Severina:
    http://www.allegro.pl/item572889505_polprofesjonalny
    _robot_1000w_5l_misa_clatronic.html

    5l tj. 2kg wygląda na potrzebną mi ilość (taki mam przepis na
    chleb :-).

    --
    ZZ@private

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1