eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieRozbieznosci w przepisach na betonRe: Rozbieznosci w przepisach na beton
  • Data: 2012-08-12 10:49:15
    Temat: Re: Rozbieznosci w przepisach na beton
    Od: Jacek <b...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2012-08-12 10:22, Maciek pisze:
    >
    >
    > Skad sie biora tak ogromne rozbieznosci w przepisach na beton krecony w

    Zapamiętnijta kursanty raz na jutro:
    do betonu używa się KRUSZYWA i od niego w głównej mierze zależy
    wytrzymałość betonu. Powinno mieć ono odpowiednią ilość ziarn w różnych
    wielkościach (czyli odpowiedni skład ziarnowy).
    Ponadto ogromny wpływ ma ilość wody: z mieszanki rzadkiej wyjdzie beton
    słaby, a z gęstej pod warunkiem odpowiedniego ubicia znacznie mocniejszy.
    Podawanie składu bez określenia ilości wody i z użyciem "piachu" i
    "żwiru" to mniej więcej przepis na drinka typu:

    1 część jakiegoś soku, 3 częsci jakiegoś alkoholu, do tego woda,
    wymieszać i pić ;-)
    Jacek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1