eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieRum a marynarzeRe: Rum a marynarze
  • Data: 2009-10-16 12:49:08
    Temat: Re: Rum a marynarze
    Od: "Boombastic" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    > Czy mógłbyś rzucić link adresu do tej szkoły..? Mam pod reką
    > drinkmana,
    > co by mu się zdało nieco wiedzy w szerszym zakresie.
    > A swoją drogą rum dobrze rozgrzewa, także w sytuacjach trudnych. Zawsze
    > obserwowałem naszych GOPRowców jak popijali ówczesny rum Bożkov 40%,
    > rozcieńczany paroma kroplami soku albo coli. Tyle, że to był rum zza płd
    > strony Karkonoszy. Gdy kosztuję Baccardi, jakoś wieloletnie przasne
    > przyzwyczajenie nie pozwala się doszukać tego "rumowego smaku".. Cóż, za
    > długo kosztowalismy tych "tuziemskich" wynalazków... Pozdrawia~M

    http://www.barconcept.pl/
    A odnośnie samego rumu to ja po prostu nie cierpię Baccardi, a szczególnie
    tych wersji perfumowanych. Bardzo mi smakuje Havana Club, nawet biala, ale
    nie ta co jest sprzedawana w Polsce pod marką Wyborowej (napis na naklejce),
    bo różni się znacznie od oryginału z Kuby czy też ze stref wolnocłowych.
    Jest to potwierdzone ślepym testem u znajomych barmanów gdy przywiozłem z
    zagranicy butelke i dałem do spróbowania w porównaniu do wersji dostępnej w
    Polsce. Wszyscy wybrali jednogłośnie wersję importową i byli zdumieni
    różnicą w smaku.
    Ciekawe smaki mają też rumy z Barbadosu. Generalnie trzeba trochę poszukać
    by znaleźć coś innego niż Baccardi. Rynek whisky i whiskey już sie rozwinął,
    a z rumami jest w dalszym ciagu problem. Kiedys miałem okazje spróbować tego
    austryjackiego rumu który miał zdaje się koło 60-70% z przyprawami i
    smakował wybornie.
    Ale to już NTG.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1