eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodySok z sokownika. Pytanko o cukier.Re: Sok z sokownika. Pytanko o cukier.
  • Data: 2014-07-19 13:59:01
    Temat: Re: Sok z sokownika. Pytanko o cukier.
    Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    "Jacek" <J...@o...pl> wrote in message
    news:53c1944f$0$2365$65785112@news.neostrada.pl...
    > Co do braku konieczności pasteryzowania, to u mnie się ta metoda nie
    > sprawdza i sok mi pleśnieje na powierzchni.

    Może przeoczyłeś jakiś element opakowania i zastosowałeś
    niewysterlizowany wcześniej w temperaturze ponad 60'C ?
    Jak wszystko szczelnie pozamykasz ZANIM temperatura
    opadnie poniżej 60C to nie powinno się nic dziać...

    > Sok zawsze zagotowuję i wrzący wlewam do butelek, zakręcam i finito.
    > Trzyma się nawet po kilka lat.

    Temperatura gorącego/zagotowanego soku jest widać
    wystarczająca do sterylizacji butelek i zakrętek...

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1