eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSztuka łączenia blatów kuchennychRe: Sztuka łączenia blatów kuchennych
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!usenet.goja.nl.eu.org!aioe.org!.POSTED.HNBgQo1Nj8bJ9GkFJr
    8XKA.user.gioia.aioe.org!not-for-mail
    From: Kadar Oszmiański <o...@g...com>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
    Date: Tue, 20 Oct 2020 13:07:01 +0200
    Organization: Aioe.org NNTP Server
    Lines: 34
    Message-ID: <yisuztcngwl4$.h50tlnercsm5.dlg@40tude.net>
    References: <a...@n...neostrada.pl>
    <rmm850$1ipic$1@portraits.wsisiz.edu.pl>
    <ns3anob7gnjq$.1msivfnl4oqb0$.dlg@40tude.net>
    <a...@n...neostrada.pl>
    Reply-To: o...@g...com
    NNTP-Posting-Host: HNBgQo1Nj8bJ9GkFJr8XKA.user.gioia.aioe.org
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Complaints-To: a...@a...org
    User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
    X-Antivirus: Avast (VPS 201020-0, 20.10.2020), Outbound message
    X-Notice: Filtered by postfilter v. 0.9.2
    X-Antivirus-Status: Clean
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:567419
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia Tue, 20 Oct 2020 12:44:33 +0200, Marek napisał(a):

    > On Tue, 20 Oct 2020 11:38:57 +0200, Kadar
    > Oszmiański<o...@g...com> wrote:
    >> zadrapanie lub odprysk lakieru i już po zabezpieczeniu. Nie
    >> upilnujesz,
    >> żeby wody na blacie nie było.
    >
    > No i to powinno być głównym założeniem konstrukcji. Skoro nie da się
    > upilnować, to konstrukcja _musi_ być odpowiednio wodoodporna.
    > Pozostawienie surowych krawędzi cięcia "zlepionych" tylko silikonem
    > to jakiś absurd dla mnie. Nawet w meblu "pokojowym" bałbym się zrobić
    > coś takiego a co dopiero w meblu roboczym w kuchni narażonym co
    > chwila na wilgoć.
    > Płaszczyzny cięcia powinny być odpowiednio zaimpregnowane i
    > zabezpieczone przed wnikaniem wilgoci. Ja rozumiem że nie da się tego
    > zrobić by było trwałe na wieki, ale na pewno odpowiednie
    > zabezpieczenie zmniejszyłoby prawdopodobieństwo wystąpienia
    > uszkodzenia w tak krótkim czasie.
    > Wszystkie krawędzie blatu zabezpieczone fabrycznie jakoś nie mają
    > problemu z kontaktem z wodą. Kompletnie nie rozumiem czemu wykonawca
    > odstawia taką lipę biorąc tak kosmiczną kasę.
    > Normalnie nie wierzę, że takie łączenie blatów jest stałą praktyką
    > fachowców.

    Co powinno być a nie jest to temat o rozmiarach kosmosu. Mówmy jak jest.
    Jest tak, że nie wielu przejmuje się takimi drobiazgami aprzy próbie
    reklamacji standarodwy tekst: jest w zaleceniach.
    Na prawdę nie znam przypadku, żeby płyty paździerzowe tak zabezpieczyć,
    żeby prędzej czy później nie złaoały wody czy chociażby wilgoci.
    Na temat takich zabezpieczeń podobnych płyt była dyskusja w jednym z
    wcześniejszych wątków. Wniosek jeden - nie da sie.
    --
    Kadar

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1