eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSztuka łączenia blatów kuchennychRe: Sztuka łączenia blatów kuchennych
  • Data: 2020-10-26 20:03:48
    Temat: Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
    Od: Janusz <j...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2020-10-25 o 19:58, Kadar Oszmiański pisze:
    > Dnia Sun, 25 Oct 2020 16:50:00 +0100, Janusz napisał(a):
    >
    >> W dniu 2020-10-25 o 16:25, Kadar Oszmiański pisze:
    >>> Dnia Sat, 24 Oct 2020 22:40:50 +0200, Janusz napisał(a):
    >>>
    >>>> W dniu 2020-10-20 o 10:39, Marek pisze:
    >>>>> Rok temu była wykonywana "kuchnia" (szafki, blaty itp) przez firmę
    >>>>> zajmującą się projektowaniem i robieniem takich rzeczy.
    >>>>> Oczywiście koszt czegoś takiego to średniej klasy auto. Po niecałym roku
    >>>>> użytkowania wystąpił problem z blatem. Jest kilka blatów (drewnianych,
    >>>>> laminowanych) które są łączone ze sobą czołami. Wykonawca ostrzegał żeby
    >>>>> niedopuścić do pozostawienia na dłuższy czas rozlanej wody na łączeniu
    >>>>> blatów ani do stawiania gorących rzeczy (garnków). Niestety na jednym
    >>>>> łączeniu blaty w dwóch punktach spuchły.
    >>>> To za szybko, wykonawca coś sknocił, ja mam blat z płyty, składany przy
    >>>> zlewozmywaku uszczelniony silikonem i ma już 10 lat, trzyma się dobrze,
    >>>> jedynie pod
    >>>> ścianą gdzie chyba coś leżało dłużej lekko spuchł, sam nie wiem czy to
    >>>> gorący kubek czy co tam stało. Ale reszta daje radę, więc ważne jest
    >>>> odpowiednie uszczelnienie i to odpowiednim środkiem.
    >>>
    >>> Wybaczcie moje zdziwienie ale co to za blat kuchenny, na którym nie
    >>> można postawić niczego gorącego ani mokrego? Blat po to właśnie jest.
    >>>
    >> Można postawić, byle nie za długo.
    >
    > To może do każdego blatu powinna być dołączona instrukcja:
    > - filiżanka z gorącą cherbatą tylko 5 min
    > - garnek tylko teflonowy i tylko lekko ciepły
    > - wszelka obróbka termiczna na stole w jadalni pod żadnym pozorem na
    > blacie kuchennym
    Nie to nie tak, blaty wbrew pozorom są dość odporne, a ten mój spuchł w
    jednym miejscu i zachodzi pytanie dlaczego. Sam nie wiem.


    --
    Janusz

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1