eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSztuka łączenia blatów kuchennychRe: Sztuka łączenia blatów kuchennych
  • Data: 2020-10-26 20:46:05
    Temat: Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
    Od: WS <L...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On Monday, October 26, 2020 at 8:18:44 PM UTC+1, Mateusz Bogusz wrote:
    > On 26.10.2020 12:59, Budzik wrote:
    > > Z czego zrobic zeby było dobrze?
    >
    > Konglomerat (kruszony kamień w żywicy epoksydowej) wydaje się dobry.
    > Wytrzymały na wodę, zimo, gorąco, da się łatwo polerować. Od biedy można
    > zrobić samemu, ktoś polecał tutaj nawet z dodatkiem cementu ;-)

    Wg mnie zaden nie wytrzyma dlugo jesli sie nie dba, kazdy ma jakies wady (inox,
    szklo, konglomerat tez...). Jesli to nie kuchnia wojskowa ;) to wystarcza
    najzwyklejsza plyta wiorowa... mam taka na wsi ze 20 lat i wyglada OK (no, poza
    miejscem przy zlewie, gdzie nie byla nijak zabezpieczona i zaczyna sie lekko falowac,
    dalo sie zrobic lepiej...). Ale nie stawiam na nim goracych garow itp. Mam kilka
    desek , podkladek, jak robie jakies bitki to sciera na blat, na to ~3cm decha i na
    niej rozbijam miecho, jak sie cos wyleje zaraz wycieram papierowym reznikiem...
    Zalozenie bylo proste: jak sie zniszczy tanio wymienie na nowy, jednak dalej jest do
    pzyjecia.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1