eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domTerakota w kuchni › Re: Terakota w kuchni
  • Data: 2010-06-29 10:39:53
    Temat: Re: Terakota w kuchni
    Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia Tue, 29 Jun 2010 11:28:19 +0200, Panslavista napisał(a):

    > nawet panele czy parkiet.

    Co jak co, ale parkiet i woda powinny być z dala. Chyba że nazywasz
    parkietem coś, co nim nie jest.

    > Zwilżenie trwa krótko, nie
    > powoduje nasączenia posadzki

    Parkiet ma naturalne szczeliny - nie ma mowy, żeby nie pozostały w nich
    resztki wody, nie pleć. Oczywiście PRAWDZIWY parkiet, nie jakaś deska
    barlinecka czy inne panelorodzinne wyroby.

    A co do terakoty - ona nie nasiąka, więc nie ma konieczności szybkiego
    usuwania wilgoci. W chropowatej terakocie kuchennej osadzają się
    abrudzenia, których zwykły strumień wody nie usunie - jedyny sposób to
    szczotka, konkretnie działający środek emulgujący i mop.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1