eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domTest tabletek do zmywarek.Re: Test tabletek do zmywarek.
  • Data: 2011-01-17 18:18:21
    Temat: Re: Test tabletek do zmywarek.
    Od: GS <g...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Użytkownik Przesmiewca napisał:
    > Np. tzw. wody smakowe - jedyna ktora znalazlem bez chemii to
    > Veronii Minerale. Zywiec jest posrodku - bo dodaje benzoesan sodu.
    > A na drugim koncu - Artic, ten to dal czadu, prponuje zerknac na sklad - wiecej
    > chemii niz wody.
    > Dalej bedac w napojach - gazowane jak ktos lubi. Wszelakie zbyszko,
    > 3maxy itp to aspartam, acesulfam itp. gowno Za to 7up czy Sprite - ideal tez nie
    jest, ale
    > roznica w skladzie kolosalna. Zreszta BTW - w USA 7up jest jedynym napojem
    gazowanym, ktory
    > lekarze nie zabraniaja pic malym dzieciom (czy w Poslce jest to ten sam 7up to
    > juz inna kwestia)
    >
    > Pseudosoki i nektary. Garden ze swoim smiesznym od lat 50% gratis,
    > to prawdziwy przyklad jak cos mozna zepsuc. Na drugiej szali - fortuna
    > bez cukru i slodzikow (tu tez jest pewnien myk, bo jest napisane bez cukru, ale
    > nie cukrow.. no i jest furtka dosypac fruktozy :) ) No ale chemii nie ma.
    > To samo Hortex, Tymbark.
    > W sokach juz jest lepiej, tutaj normy sa rygorystyczne i jesli tylko jest to
    prawdziwy sok,
    > na etykiecie nikt sie nie przyznaje do chemii. No ale to musi byc sok, a nie
    udawane
    > 100% gardena.
    >
    > Z zarcia to klasyczny przyklad np. serow zoltych - chlorek wapnia dodaja
    > chyba w 99% serow, ale np. ser zolty Presidenta mozarella w skladzie nie ma nic
    > nienaturalnego. Nawet podpuszczka jest naturalna. Ale ten ser kosztuje ponad
    27zl/kg
    > a nie 15 czy 20.

    OK - dzięki
    Dużą część z tego co podałeś to albo nie używam albo robimy sami np.
    soki z własnych owoców.
    Z racji wykonywanego zawodu bywam w zakładach produkcyjnych. I widzę co
    tam się dodaje i ile bo często sam ustawiam ile i czego ma się wsypywać.
    Piekarnie w większości używają chemii. Ilość dodatków piekarniczych jest
    duża...

    pzdr
    GS

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1