eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieWędzarnia - "oryginalne" projektyRe: Wędzarnia - "oryginalne" projekty
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!takemy.news.tel
    efonica.de!telefonica.de!feeder2.ecngs.de!ecngs!feeder.ecngs.de!81.171.118.64.M
    ISMATCH!peer04.fr7!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.ne
    ws.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for
    -mail
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed; delsp=yes
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Wędzarnia - "oryginalne" projekty
    References: <55de00c8$0$27508$65785112@news.neostrada.pl>
    <b...@g...com>
    <e...@g...com>
    <1...@g...com>
    <f...@g...com>
    <o...@l...harvard.local>
    <4...@g...com>
    <55df56ee$0$4769$65785112@news.neostrada.pl>
    <55e0c4e9$0$27506$65785112@news.neostrada.pl>
    <55e1675c$0$4766$65785112@news.neostrada.pl>
    <6...@g...com>
    <55e1bdc8$0$4771$65785112@news.neostrada.pl>
    Date: Sat, 29 Aug 2015 22:07:59 +0200
    MIME-Version: 1.0
    Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
    From: "Tomasz Gorbaczuk" <g...@a...pl>
    Message-ID: <o...@l...harvard.local>
    User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
    Lines: 31
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 31.63.179.65
    X-Trace: 1440878879 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 4786 31.63.179.65:52414
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    X-Received-Bytes: 2348
    X-Received-Body-CRC: 3276216562
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:504363
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu .08.2015 o 16:12 Uzytkownik <a...@s...pl> pisze:


    > No popatrz, a ja miałem okazję w dzieciństwie spożywać wędliny, które po
    > pół roku wisiały uwiązane sznurkami na strychu (lato i zima) i co
    > ciekawsze pomagałem nawet je wędzić oraz peklować. To są niezapomniane
    > smaki dzieciństwa ususzonej, domowej kiełbasy czy boczku.
    > Myślisz, że rodzice wykupili całe zakłady chemiczne żeby je nafaszerować
    > chemią? :)

    Ale jak Twoi Rodzicie je wędzili? - dymem w płynie jak zaleca Kogutek (i
    Discovery, też oglądem ten odcinek :-) ), czy też tradycyjnie, w wędzarni
    opalanej drewnem liściastym?
    Cały wątek jest o szkodliwości wędzenia w wędzarni domowej - związki
    rakotwórcze w dymie, itp.

    TG

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1