eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domWypiekacz do chleba zuzycie praduRe: Wypiekacz do chleba zuzycie pradu
  • Data: 2010-10-16 01:41:41
    Temat: Re: Wypiekacz do chleba zuzycie pradu
    Od: "kogutek" <k...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    > a kilka pytań odnośnie opiekaczy:
    > - czy smak takiego chleba nie odbiega znacząco od takiego z piekarni,
    > chodzi mi o to czy nie jest to bardziej ciasto drożdżowe z piekarnika?
    > - jak ze swieżoscią? ile dni po wypieku nadaje sie do spożycia?
    > - czy na zakwasie taki chleb to już smakowo jak z piekarni? taki
    > zakwas można kupić czy trzeba robić samemu?
    > -jaki model wypiekacza polecacie. Na aukcjach popularny jest
    > wymieniony wyżej model Zelmera. Warto?
    > Czy lepiej kupić wypiekacz z jednym mieszadłem czy dwoma? podobno jest
    > jakiś problem z odklejaniem i wyrywaniem wypieku z tych mieszadeł
    > czasem...
    >
    Zanim kupisz wypiekacz czy jak to się nazywa. Kup w markecie gotową mieszankę do
    chleba. Rozrabia się mikserem i piecze w piekarniku. Są z różnymi dodatkami w
    stylu papryka, dynia czy słonecznik. Sprawdzisz na żywym organizmie czy dobre.
    Piekę z gotowych mieszanek i na razie nie myślę tego zmieniać. Jedyna zauważalna
    wada to jak dla mnie za mało słonecznika albo dyni. Do paprykowego dorzucam
    suszonych pomidorów. Na razie nie pakuję się w maszynkę. miskę od miksera dobrze
    się myje w zmywarce. Piekę w elektrycznym opiekaczu. Tak z 10 minut mi zajmuje
    zrobienie dwóch bochenków po 70 deko. Drożdży nie czuć i w niczym nie przypomina
    cista. To zwyczajny ciemny chleb, na dodatek smaczny.

    --
    Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1