eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieŻe podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
  • Data: 2018-08-02 09:24:20
    Temat: Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
    Od: collie <c...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 02.08.2018 08:10, Uzytkownik pisze:

    > Przepisy są różne i zależą od sposobu wypieku oraz urządzenia w którym pieczesz, a
    > także od gatunku chleba. Chleby żytnie, razowe potrzebują nieco więcej wody niż
    > chleby pszenne.

    Żeby użyszkodnik automatu do pieczenia chleba nie musiał wymyślać prochu,
    to każdy producent takich maszynek załącza zwykle zbiór przepisów/recept
    na domowe chleby różnego rodzaju. Na ten przykład tak wygląda recepta na
    0,5 kg chleba pszenno-żytniego, wymyślona przez producenta automatu FIF,
    którego używam od czasu do czasu, gdy mi się przeje chleb kupny:

    1. 180 ml wody/mleka
    2. 1 łyżka oliwy
    3. 1/2 łyżeczki soli
    4. 170 g mąki żytniej
    5. 200 g mąki pszennej
    6. 4 g drożdży suszonych
    7. odrobina cukru, jak ktoś lubi

    To wszystko wrzucamy do maszyny w kolejności podanych składników,
    włączamy program "normal" i po 3:23 godz. wyjmujemy gotowy chleb.
    Maszynista nie jest informowany w jakiej temperaturze przebiegają
    poszczególne fazy produkcyjne, bo Niemcowi nie jest to do szczęścia
    potrzebne - a więc i Polakowi też - jako że maszyna niemiecka.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1