eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieŻe podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
    blin2!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrad
    a.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Date: Thu, 02 Aug 2018 09:24:20 +0200
    From: collie <c...@v...pl>
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:7.0.1) Gecko/20110929 Thunderbird/7.0.1
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
    References: <e...@g...com>
    <5b5cd8a8$0$592$65785112@news.neostrada.pl>
    <1...@g...com>
    <5b5db13c$0$691$65785112@news.neostrada.pl>
    <f...@g...com>
    <5b5dfdc1$0$689$65785112@news.neostrada.pl>
    <e...@g...com>
    <5b5e0b98$0$674$65785112@news.neostrada.pl>
    <e...@g...com>
    <5b5f4294$0$606$65785112@news.neostrada.pl>
    <c...@g...com>
    <5b5f65e8$0$608$65785112@news.neostrada.pl>
    <7...@g...com>
    <5b5f7f3a$0$620$65785112@news.neostrada.pl>
    <5b5f82be$0$590$65785112@news.neostrada.pl>
    <7...@g...com>
    <5b615a14$0$603$65785112@news.neostrada.pl>
    <d...@g...com>
    <5b62a035$0$671$65785112@news.neostrada.pl>
    In-Reply-To: <5b62a035$0$671$65785112@news.neostrada.pl>
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 25
    Message-ID: <5b62b1a5$0$608$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 83.7.34.145
    X-Trace: 1533194661 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 608 83.7.34.145:5165
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:543201
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 02.08.2018 08:10, Uzytkownik pisze:

    > Przepisy są różne i zależą od sposobu wypieku oraz urządzenia w którym pieczesz, a
    > także od gatunku chleba. Chleby żytnie, razowe potrzebują nieco więcej wody niż
    > chleby pszenne.

    Żeby użyszkodnik automatu do pieczenia chleba nie musiał wymyślać prochu,
    to każdy producent takich maszynek załącza zwykle zbiór przepisów/recept
    na domowe chleby różnego rodzaju. Na ten przykład tak wygląda recepta na
    0,5 kg chleba pszenno-żytniego, wymyślona przez producenta automatu FIF,
    którego używam od czasu do czasu, gdy mi się przeje chleb kupny:

    1. 180 ml wody/mleka
    2. 1 łyżka oliwy
    3. 1/2 łyżeczki soli
    4. 170 g mąki żytniej
    5. 200 g mąki pszennej
    6. 4 g drożdży suszonych
    7. odrobina cukru, jak ktoś lubi

    To wszystko wrzucamy do maszyny w kolejności podanych składników,
    włączamy program "normal" i po 3:23 godz. wyjmujemy gotowy chleb.
    Maszynista nie jest informowany w jakiej temperaturze przebiegają
    poszczególne fazy produkcyjne, bo Niemcowi nie jest to do szczęścia
    potrzebne - a więc i Polakowi też - jako że maszyna niemiecka.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1