eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domdo mielenia i szatkowaniaRe: do mielenia i szatkowania
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
    s.nask.pl!news.nask.org.pl!plix.pl!newsfeed1.plix.pl!newsfeed00.sul.t-online.de
    !t-online.de!border2.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!nx02.iad01.newshos
    ting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt
    -spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    From: "Panslavista" <p...@i...pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    References: <i41tdd$sef$1@inews.gazeta.pl> <i42tfv$dqn$1@news.onet.pl>
    <i434a2$afn$1@inews.gazeta.pl>
    <4c66ddbb$0$22813$65785112@news.neostrada.pl>
    <4c66e270$0$27043$65785112@news.neostrada.pl>
    <12ifl5qkmq2c3$.bewaidam2ua0$.dlg@40tude.net>
    <4c66ff59$0$20999$65785112@news.neostrada.pl>
    <1ogqb6vj702so$.5zag9ae4stg5.dlg@40tude.net>
    Subject: Re: do mielenia i szatkowania
    Date: Sun, 15 Aug 2010 05:11:04 +0200
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5931
    X-RFC2646: Format=Flowed; Original
    Lines: 32
    Message-ID: <4c675ad6$0$22809$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 83.6.242.107
    X-Trace: 1281841878 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 22809 83.6.242.107:1078
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:122221
    [ ukryj nagłówki ]


    "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
    news:1ogqb6vj702so$.5zag9ae4stg5.dlg@40tude.net...
    > Dnia Sat, 14 Aug 2010 22:40:08 +0200, Jan Werbiński napisał(a):
    >
    >> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
    >> news:12ifl5qkmq2c3$.bewaidam2ua0$.dlg@40tude.net...
    >>> Dnia Sat, 14 Aug 2010 20:37:18 +0200, Panslavista napisał(a):
    >>>
    >>>> Na chleb z automatu, a nawet na dwa, wystarczy mąka zrobiona
    >>>> śrutownikiem
    >>>> żarnowym (http://www.browamator.pl).
    >>>
    >>> Jak sama nazwa wskazuje, śrutownik jest do robenia śruty, a nie mąki.
    >>
    >> Śruta jest bardzo dobra do napełniania łba Panslawiście, co zresztą widać
    >> po
    >> jego postach.
    >
    > Użyłabym jej raczej do zatkania Ci... gęby.

    Nie przejmuj się. Za mały cycek, aby mnie próbować zniwelować. Pisałem o
    śrutowniku Porkerta z Czech - mam polski taki sam w konstrukcji - korpus
    żeliwny zbiornik na ziarno aluminiowy. Da się nim zrobić mąkę - gros jej
    będzie jak krupczatka, ale jak to przy mieleniu, wystarczy zastosować sito
    500...
    A ten śrutownik pomagał we wsi Marudy (gdy była na studiach) - za komuny
    wszystkiego brakowało - moja teściowa użyczała dostępu do śrutownika matkom
    i babkom małych dzieci - robiły sobie mąki i kaszki ryżowe jako zdrowszą
    odmianą Bebika ryżowego, którego nie można było tam, kupić.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1