eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodydynia olbrzymiaRe: dynia olbrzymia
  • Data: 2013-08-26 17:00:02
    Temat: Re: dynia olbrzymia
    Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Pani Ania napisała:

    >> Dynia polega właśnie na olbrzymiości. W tym jej urok cały.
    >
    > Czyli i na ten temat można mieć odmienne zdania :-)

    Można, a nawet trzeba, na tym polega Usenet. W tym cały jego urok.

    > Pulpa zajmuje w zamrażalniku mniej miejsca niż kostki, a zagotowywać
    > samej dyni jeszcze nie próbowałam. Nie wiem zatem, jak wygląda trwałość
    > takiego pół-przetworu.

    Dlaczego robić pół-przetwór, skoro można od razu cały? Podziabać wszystko,
    co się chce później zjeść razem, i bach do słoja.

    > W zeszłym roku widziałam w sklepie dynię muscade de Provence, ale właśnie
    > jej wielkość zniechęciła mnie do kupna, chociaż miałam wielką ochotę
    > spróbować...

    A ja właśnie wróciłem ze sklepu z kiścią winogron. Jedną. Waży trzy kilo.
    Kupiłem, bo mi się rozmiar spodobał.

    > Od przybytku głowa jednak potrafi zaboleć :-)

    Zwłaszcza jak w przybytku drzwi niskie.

    Jarek

    --
    Rzecze hajduk, panie mój
    Trzeba się na sposób wziąć
    Niech dla chama zrobi cieśla
    Drzwi o takie, metr dwadzieścia
    Musi wchodząc karku zgiąć

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1