eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodygalaretowata nalewka › Re: galaretowata nalewka
  • Data: 2013-02-05 01:47:21
    Temat: Re: galaretowata nalewka
    Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Pani Krycha napisała:

    >>> Czy komuś z Was zdarzyło się, że nalewka zgęstniała i stała
    >>> się konsystencji rzadkiej galaretki?
    >>> Właśnie okazało się, że sok z gotowanej pigwy, jak i część
    >>> alkoholu, którą owoce były zalane, przyjęła taką postać.
    >>> Po zlaniu do jednego naczynia i pomieszaniu nadal nie jest
    >>> w pełni płynem ciekłym.
    >>> Co z tym zrobić?
    >>
    >> Przed planowanym wypiciem wstawić butelkę na kilka minut do
    >> ciepłej wody. Ot, cudowna moc pektyn.
    >
    > No, no jest to jakiś pomysł.
    > Ale czy będą chętni na ciepłą nalewkę?

    Można ją schłodzić nazad, co wcale nie oznacza, że od razu jej
    wróci konsystencja galarety.

    Jarek

    --
    Szuja -- pióra by pożyczyć od Anouilh'a
    Szuja -- by opisać co to jest za typ
    Szuja -- kawał matrymonialnego zbója
    Z pieszczot dwója, nieudana galareta z ryb

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1