eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodygalaretowata nalewka › Re: galaretowata nalewka
  • Data: 2013-02-04 20:59:30
    Temat: Re: galaretowata nalewka
    Od: Krycha_net <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2013-02-04 20:50, Qrczak pisze:
    > Dnia 2013-02-04 20:39, obywatel Krycha_net uprzejmie donosi:
    >> W dniu 2013-02-04 20:14, Qrczak pisze:
    >>> Dnia 2013-02-01 14:49, obywatel Krycha_net uprzejmie donosi:
    >>>> Czy komuś z Was zdarzyło się, że nalewka zgęstniała i stała się
    >>>> konsystencji rzadkiej galaretki?
    >>>> Właśnie okazało się, że sok z gotowanej pigwy, jak i część alkoholu,
    >>>> którą owoce były zalane, przyjęła taką postać.
    >>>> Po zlaniu do jednego naczynia i pomieszaniu nadal nie jest w pełni
    >>>> płynem ciekłym.
    >>>> Co z tym zrobić?
    >>>
    >>> Przed planowanym wypiciem wstawić butelkę na kilka minut do ciepłej
    >>> wody.
    >>> Ot, cudowna moc pektyn.
    >>
    >> No, no jest to jakiś pomysł.
    >> Ale czy będą chętni na ciepłą nalewkę?
    >
    > Wystarczy temp. niewiele wyższa od tej cielesnej.
    > Nalewek się zresztą nie pija mocno chłodzonych, więc taka akurat smakowi
    > krzywdy nie zrobi a dodatkowo aromat owocowy wydobędzie.

    Przetestuję ten pomysł.
    Krycha.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1