eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domnaczynia › Re: naczynia
  • Data: 2010-08-29 20:59:52
    Temat: Re: naczynia
    Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    "Chiron" <c...@o...eu> wrote in message news:i5eg03$57m$1@news.onet.pl...
    >
    > Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości grup
    > dyskusyjnych:4c7abf1c$0$21007$6...@n...neostrad
    a.pl...
    >> W dniu 2010-08-29 21:54, Chiron pisze:
    >>> Chciałem się Was poradzić: nie mam kasy na garnki i patelnie Zeptera czy
    >>> Philipiaka. Czy można kupić coś, co znacznie przewyższa jakością
    >>> hipermarketową chińszczyznę, i jednocześnie jest sporo tańsze od
    >>> wymienionych Zeptera czy Philipiaka? Najlepiej, żeby można było kupić
    >>> pojedyńczo?
    >>
    >> Nie wiem wprawdzie, o jakie garnki Zeptera Ci chodzi, bo mają chyba dość
    >> duży wybór, ale jeżeli nie musisz kupić czegoś pilnie, to radzę zaglądać
    >> do Lidla. Tam miewają od czasu do czasu garnki i patelnie, które
    >> wyglądają całkiem przyzwoicie. Jedną patelnię nawet raz kupiłam i poluję
    >> teraz na taką płytką do naleśników.
    >>
    >
    > Skoro polecasz...jednak ja też kiedyś kupiłem u nich- i już ich nie mam.
    > Słyszałem o firmowych garach, ze szlachetnej stali tej samej, co Zepter,
    > ale o połowę tańsze. Szukam czegoś na dłużej. Jeśli chodzi o tę patelnię z
    > Lidla- to masz jakieś jej parametry (może kod PLU)?

    Nie szukaj firm, tylko garnków - dobry garnek ma co najmniej 1mm grubości
    ścianki. Większość ma dno kapsułowe, ale są garnki sprzedawane na wagę - z
    cienkiej blachy. Nie nadają się one na kuchenki gazowe bez położenia płytki
    żeliwnej na palniku - błyskawicznie przypalą potrawę. Wniosek - to są garnki
    na kuchnię węglową czy płyty ceramiczne, gdzie powierzchnia styku z płytą
    jest duża, a temperatury mniejsze niż przy zasilaniu gazem. Maruda kupiła
    kiedyś garnki emaliowane - tradycyjne, ale lepsze do gotowania niż stalowe
    błyskotki, podobnie jak duże kotły są lepsze z ALU. Niebagatelne są garnki
    żeliwne, dobrze jak emaliowane, lub ceramiczne. Wok też żeliwny - firmy
    Gipfel fi=45cm. Wart swojej ceny.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1