eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.dompieczenie chleba- problemRe: pieczenie chleba- problem
  • Data: 2011-12-13 18:26:35
    Temat: Re: pieczenie chleba- problem
    Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia Tue, 13 Dec 2011 09:40:31 +0100, Andrzej S. napisał(a):

    > W dniu 2011-12-12 13:19, XL pisze:
    >>
    >>> - i/lub zwieksz ilosc soli.
    >>
    >> Po co?
    >> Nie widzę sensu.
    >>
    >
    > Sól hamuje wzrost drozdzy.

    Chleb będzie za słony.
    Po co jeść sól zamiast chleba?


    >>> Niestety, automat to precyzja. Najlepiej dopracowac sie naczynek
    >>> odmierzawczych do wszystkiego i strzec ich jak oka w glowie.
    >>
    >> Bez przesady. Wystarczy, że jakość mąki będzie inna i już cała precyzja
    >> bierze w łeb.
    >>
    >
    > To prawda. JEdnak nie uwazam, ze przesadzam z rekomendacja precyzji.
    > Szczególnie ilosc wody jest krytyczna. Kieliszek wiecej czy mniej robi
    > róznice.
    >

    E tam - jeśli za dużo wody, wystarczy dosypać soli, która wiąże wodę - tak
    robią piekarze...
    ;-P


    --
    XL

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1