eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniepłyta indukcyjnaRe: płyta indukcyjna
  • Data: 2019-08-18 10:53:42
    Temat: Re: płyta indukcyjna
    Od: collie <c...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 16.08.2019 o 15:36, Zenek Kapelinder pisze:

    > Przypala sie bo nie umiesz gotowac. Gotowanie to prawie sztuka. Zeby bylo gotowane
    smaczne proces musi trwac dlugo co wymusza stosowanie niskich temperatur. W niskich
    temperaturach nic sie nie przypala. Bardzo wazne jest zeby w calej masie byla taka
    sama temperatura. Jak bok garnka nie jest grzany to gorace jest w srodku a
    chlodniejsze przy sciance i psu pod ogon takie gotowanie.

    No właśnie - sranie w banie takie gotowanie, bo zawsze warstwa
    żarcia stykająca się bezpośrednio z grzaną ścianką garnka, będzie
    mieć temperaturę wyższą niż reszta w głębi garnka. Przy niskich
    temperaturach te różnice będą mniejsze, ale będą. Wygląda na to,
    że idealne gotowanie jednakową temperaturą w całej masie, zapewnia
    tylko wyklęta przez artystów kuchennych - mikrofala.



Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1