-
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!feeder.erje.net
!2.eu.feeder.erje.net!newsfeed.xs4all.nl!newsfeed7.news.xs4all.nl!85.12.16.70.M
ISMATCH!peer03.ams1!peer.ams1.xlned.com!news.xlned.com!peer04.fr7!futter-mich.h
ighwinds-media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.ne
ws.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for
-mail
Subject: Re: płyta indukcyjna
Newsgroups: pl.misc.budowanie
References: <5d524e5c$0$537$65785112@news.neostrada.pl> <1...@m...org>
<5d53b523$0$17357$65785112@news.neostrada.pl>
<c...@g...com>
<c...@g...com>
<1...@g...com>
From: collie <c...@v...pl>
Date: Sun, 18 Aug 2019 10:53:42 +0200
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:60.0) Gecko/20100101
Thunderbird/60.8.0
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <1...@g...com>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Language: pl
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 13
Message-ID: <5d591217$0$17364$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.7.63.173
X-Trace: 1566118423 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 17364 83.7.63.173:49590
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2110
X-Received-Body-CRC: 3327272496
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:554911
[ ukryj nagłówki ]W dniu 16.08.2019 o 15:36, Zenek Kapelinder pisze:
> Przypala sie bo nie umiesz gotowac. Gotowanie to prawie sztuka. Zeby bylo gotowane
smaczne proces musi trwac dlugo co wymusza stosowanie niskich temperatur. W niskich
temperaturach nic sie nie przypala. Bardzo wazne jest zeby w calej masie byla taka
sama temperatura. Jak bok garnka nie jest grzany to gorace jest w srodku a
chlodniejsze przy sciance i psu pod ogon takie gotowanie.
No właśnie - sranie w banie takie gotowanie, bo zawsze warstwa
żarcia stykająca się bezpośrednio z grzaną ścianką garnka, będzie
mieć temperaturę wyższą niż reszta w głębi garnka. Przy niskich
temperaturach te różnice będą mniejsze, ale będą. Wygląda na to,
że idealne gotowanie jednakową temperaturą w całej masie, zapewnia
tylko wyklęta przez artystów kuchennych - mikrofala.
Następne wpisy z tego wątku
- 18.08.19 11:06 Lisciasty
- 18.08.19 14:19 Zenek Kapelinder
- 18.08.19 15:02 Zenek Kapelinder
- 18.08.19 15:29 Marek
- 18.08.19 16:12 Zenek Kapelinder
- 18.08.19 20:17 Mateusz Viste
- 18.08.19 21:02 Zenek Kapelinder
- 18.08.19 22:27 WS
- 18.08.19 23:48 Zenek Kapelinder
- 19.08.19 01:07 MK
- 19.08.19 08:59 WS
- 19.08.19 10:25 Marek
- 20.08.19 10:10 KIKI
- 21.08.19 11:15 Roman Rogóż
- 21.08.19 12:02 KIKI
Najnowsze wątki z tej grupy
- SEMS Portal
- Ogrodzenie dla krów szkockich "Highland"
- Pompiarze...
- Puszka lub gniazdo trójfazowe na balkonie
- Zdalne załączanie grzałki bojlera elektrycznego
- Drabina rozsuwana
- zarowka wifi - z sensowna apka lub lepiej albo lokalnie lub przez web. I zeby harmonogram miala
- Zenek Kapelinder - ?
- Zawór grzybkowy - jaki producent
- qqqq
- Tauron przysyła aneks
- Wydajność klimy w obecnych temperaturach
- w Nowym Roku 2025r
- Blenda/ramka do kominka na zamówienie
- Co tam u Was
Najnowsze wątki
- 2025-02-20 SEMS Portal
- 2025-02-19 Ogrodzenie dla krów szkockich "Highland"
- 2025-02-17 Pompiarze...
- 2025-02-16 Puszka lub gniazdo trójfazowe na balkonie
- 2025-02-14 Zdalne załączanie grzałki bojlera elektrycznego
- 2025-02-12 Drabina rozsuwana
- 2025-02-10 zarowka wifi - z sensowna apka lub lepiej albo lokalnie lub przez web. I zeby harmonogram miala
- 2025-01-23 Zenek Kapelinder - ?
- 2025-01-23 Zawór grzybkowy - jaki producent
- 2025-01-19 qqqq
- 2025-01-19 Tauron przysyła aneks
- 2025-01-13 Wydajność klimy w obecnych temperaturach
- 2025-01-04 w Nowym Roku 2025r
- 2025-01-02 Blenda/ramka do kominka na zamówienie
- 2025-01-01 Co tam u Was