eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniepłyta indukcyjna › Re: płyta indukcyjna
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!feeder.erje.net
    !2.eu.feeder.erje.net!newsfeed.xs4all.nl!newsfeed7.news.xs4all.nl!85.12.16.70.M
    ISMATCH!peer03.ams1!peer.ams1.xlned.com!news.xlned.com!peer04.fr7!futter-mich.h
    ighwinds-media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.ne
    ws.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for
    -mail
    Subject: Re: płyta indukcyjna
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    References: <5d524e5c$0$537$65785112@news.neostrada.pl> <1...@m...org>
    <5d53b523$0$17357$65785112@news.neostrada.pl>
    <c...@g...com>
    <c...@g...com>
    <1...@g...com>
    From: collie <c...@v...pl>
    Date: Sun, 18 Aug 2019 10:53:42 +0200
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:60.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/60.8.0
    MIME-Version: 1.0
    In-Reply-To: <1...@g...com>
    Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
    Content-Language: pl
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 13
    Message-ID: <5d591217$0$17364$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 83.7.63.173
    X-Trace: 1566118423 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 17364 83.7.63.173:49590
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    X-Received-Bytes: 2110
    X-Received-Body-CRC: 3327272496
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:554911
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 16.08.2019 o 15:36, Zenek Kapelinder pisze:

    > Przypala sie bo nie umiesz gotowac. Gotowanie to prawie sztuka. Zeby bylo gotowane
    smaczne proces musi trwac dlugo co wymusza stosowanie niskich temperatur. W niskich
    temperaturach nic sie nie przypala. Bardzo wazne jest zeby w calej masie byla taka
    sama temperatura. Jak bok garnka nie jest grzany to gorace jest w srodku a
    chlodniejsze przy sciance i psu pod ogon takie gotowanie.

    No właśnie - sranie w banie takie gotowanie, bo zawsze warstwa
    żarcia stykająca się bezpośrednio z grzaną ścianką garnka, będzie
    mieć temperaturę wyższą niż reszta w głębi garnka. Przy niskich
    temperaturach te różnice będą mniejsze, ale będą. Wygląda na to,
    że idealne gotowanie jednakową temperaturą w całej masie, zapewnia
    tylko wyklęta przez artystów kuchennych - mikrofala.



Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1