eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSzafki do kuchni
Ilość wypowiedzi w tym wątku: 52

  • 41. Data: 2010-05-27 07:10:10
    Temat: Re: Szafki do kuchni
    Od: "Łukasz C." <a...@r...to>

    Wed, 26 May 2010 15:17:33 -0700 (PDT), Kadar napisał(a):

    >> To faktycznie tylko Twoje wrażenie.

    > A woda i para wodna robia swoje.

    Jeśli zamiast kuchni jest łaźnia parowa, brak wentylacji, a właściciel z
    bliżej nieznanych powodów lubi polewać szafki wodą, to owszem, problem
    jest. Jeżeli jednak kuchnia jest zwyczajną kuchnią, to nie ma problemów ze
    stosowaniem tworzyw drewnopochodnych.

    --
    ŁC
    "Dziewczynki zaczynają mówić i stawać na nogach wcześniej od chłopców,
    ponieważ chwasty rosną szybciej od dobrych upraw" - Marcin Luter


  • 42. Data: 2010-05-27 09:23:34
    Temat: Re: Szafki do kuchni
    Od: "Maniek4" <s...@c...chrl>


    Użytkownik "Jan Werbiński" <j...@t...bez.mai.la> napisał w wiadomości
    news:4bfdff5c$0$17089

    > Nie znam źródeł Twojej informacji o pakowaniu jogurtów, więc się nie
    > wypowiem. Przestałem kupować te jogurty, kiedy zauważyłem że nie są
    > jogurtami. Problem mnie nie dotyczy.
    > Deski Hendi mają atest HACCP, myją się w zmywarce. Myślę że mogę być
    > spokojny.

    Pare lat temu namawiano ludzi do odstawienia cukru i uzywania aspartamu.
    Pisali lekarze, specjalisci, a rok temu slyszalem, ze slodziki sa
    rakotworcze i nalezy uzywac cukru. I znow pisza lekarze i specjalisci.

    Pozdro.. TK



  • 43. Data: 2010-05-27 09:29:18
    Temat: Re: Szafki do kuchni
    Od: "kris" <k...@p...onet.pl>




    Użytkownik "Maniek4" <s...@c...chrl> napisał w wiadomości
    news:htldmm$6cp$1@news.onet.pl...
    > Pare lat temu namawiano ludzi do odstawienia cukru i uzywania aspartamu.
    > Pisali lekarze, specjalisci, a rok temu slyszalem, ze slodziki sa
    > rakotworcze i nalezy uzywac cukru. I znow pisza lekarze i specjalisci.

    Albo masło - margaryna.
    Raz to jest ok a drugie be innym razem odwrotnie.
    I tez lekarze, specjaliści itp zachwalaja/ganią.

    I jeszcze cos mi się nasuneło:
    Podziwiam ludzi którzy mysla ze jak cos ma atest/HDCP itp to już są
    spokojni.
    Pewnie eternit też kiedys jakieś atesty miał;))


    --
    Pozdrawiam

    Krzysiek


  • 44. Data: 2010-05-27 10:48:41
    Temat: Re: Szafki do kuchni
    Od: Jan Werbiński <j...@t...bez.mai.la>

    Użytkownik "Maniek4" <s...@c...chrl> napisał w wiadomości
    news:htldmm$6cp$1@news.onet.pl...
    > Pare lat temu namawiano ludzi do odstawienia cukru i uzywania aspartamu.
    > Pisali lekarze, specjalisci, a rok temu slyszalem, ze slodziki sa
    > rakotworcze i nalezy uzywac cukru. I znow pisza lekarze i specjalisci.

    Nie wiem co piszą "lekarze i specjaliści".
    Pewne rzeczy są dość niezmienne w czasie. Temat nie na tą grupę, ale da się
    zdrowo jeść.

    --
    Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
    Prywatna http://www.janwer.com/
    Nasza siec http://www.fredry.net/



  • 45. Data: 2010-05-27 10:50:27
    Temat: Re: Szafki do kuchni
    Od: Jan Werbiński <j...@t...bez.mai.la>

    Użytkownik "kris" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
    news:htle1f$7fj$1@news.onet.pl...
    > I jeszcze cos mi się nasuneło:
    > Podziwiam ludzi którzy mysla ze jak cos ma atest/HDCP itp to już są
    > spokojni.
    > Pewnie eternit też kiedys jakieś atesty miał;))

    Mając wybór pomiędzy deską w której z pewnością są bakterie po mięsie, a
    taką którą mogę odkazić, wybieram tą drugą.
    Uważam na rzeczy o dużym prawdopodobieństwie i nie przejmuję się tymi o
    niskim. Ty sobie rób odwrotnie.

    --
    Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
    Prywatna http://www.janwer.com/
    Nasza siec http://www.fredry.net/



  • 46. Data: 2010-05-27 14:51:28
    Temat: Re: Szafki do kuchni
    Od: Kadar <o...@g...com>

    > To faktycznie latwo nie masz.
    >
    > Pozdro.. TK

    Jakos to przezyje :)
    Mimo wszystko upchanie wszystkiego w jednym ciagu to nie latwe
    zadanie. Teraz dopiero widze, ze bedzie bieganai po tej kuchni.
    Czlowiek zje obiad i zanim posprzata juz spali wszystko od biegania w
    te i we wte.

    Pozdrawiam
    KADAR


  • 47. Data: 2010-05-27 14:55:21
    Temat: Re: Szafki do kuchni
    Od: Kadar <o...@g...com>


    > Jeśli zamiast kuchni jest łaźnia parowa, brak wentylacji, a właściciel z
    > bliżej nieznanych powodów lubi polewać szafki wodą, to owszem, problem
    > jest. Jeżeli jednak kuchnia jest zwyczajną kuchnią, to nie ma problemów ze
    > stosowaniem tworzyw drewnopochodnych.
    --
    > ŁC

    U ciebie to sterylne laboratorium? W normalnej kuchni, normalnie sie
    chlapie, leje woda, kapie tluszcz i wiele innych rzeczy. Kwestia tylko
    ilosci takich rzeczy. Kropla wody dla jednych materialow to duzo dla
    innyc niewiele.

    Pozdrawaiam
    KADARAR


  • 48. Data: 2010-05-27 17:10:49
    Temat: Re: Szafki do kuchni
    Od: "Łukasz C." <a...@r...to>

    Thu, 27 May 2010 07:55:21 -0700 (PDT), Kadar napisał(a):

    >> Jeśli zamiast kuchni jest łaźnia parowa, brak wentylacji, a właściciel z
    >> bliżej nieznanych powodów lubi polewać szafki wodą, to owszem, problem
    >> jest. Jeżeli jednak kuchnia jest zwyczajną kuchnią, to nie ma problemów ze
    >> stosowaniem tworzyw drewnopochodnych.
    >
    > U ciebie to sterylne laboratorium? W normalnej kuchni, normalnie sie
    > chlapie, leje woda, kapie tluszcz i wiele innych rzeczy. Kwestia tylko
    > ilosci takich rzeczy. Kropla wody dla jednych materialow to duzo dla
    > innyc niewiele.

    Lejesz wodę po meblach? To wiedz, że nie jest to normą.
    Co do filozoficznego w wydźwięku ostatniego zdania, pytanie autora wątku
    było o tworzywa drewnopochodne stosowane w meblach kuchennych - oświeć nas,
    dla których to tworzyw "kropla wody to dużo".

    --
    ŁC
    Zauważono, że ludzie spóźniający się na umówione spotkania zawsze są
    weselsi od osób czekających na nich


  • 49. Data: 2010-05-27 17:56:36
    Temat: Re: Szafki do kuchni
    Od: "na102" <g...@P...FM>


    Uzytkownik "Kadar" <o...@g...com> napisal w wiadomosci
    news:ed950680-b8e4-439d-952a-4f9a642fd18e@v18g2000vb
    c.googlegroups.com...
    >> To faktycznie latwo nie masz.
    >>
    >> Pozdro.. TK
    >
    > Jakos to przezyje :)
    > Mimo wszystko upchanie wszystkiego w jednym ciagu to nie latwe
    > zadanie. Teraz dopiero widze, ze bedzie bieganai po tej kuchni.
    > Czlowiek zje obiad i zanim posprzata juz spali wszystko od biegania w
    > te i we wte.
    >
    > Pozdrawiam
    > KADAR
    Najwiekszy balagan tworzy sie z powodu nie zachowania ciagu
    technologicznego.
    Jezeli masz problem z ergonomia w kuchni to zajrzyj tu
    http://www.dynamicspace.com/dynamicspace/pl/03/index
    .html
    radze sie stosowac do tych porad bo sa dobre a mozesz mi wierzyc bo to moj
    chleb.




  • 50. Data: 2010-05-27 18:33:20
    Temat: Re: Szafki do kuchni
    Od: "Maniek4" <s...@c...chrl>


    Użytkownik "Jan Werbiński" <j...@t...bez.mai.la> napisał w wiadomości
    news:4bfe4e1c$0$2586

    >> Pare lat temu namawiano ludzi do odstawienia cukru i uzywania aspartamu.
    >> Pisali lekarze, specjalisci, a rok temu slyszalem, ze slodziki sa
    >> rakotworcze i nalezy uzywac cukru. I znow pisza lekarze i specjalisci.
    >
    > Nie wiem co piszą "lekarze i specjaliści".
    > Pewne rzeczy są dość niezmienne w czasie. Temat nie na tą grupę, ale da
    > się zdrowo jeść.

    Wlasnie podalem Ci przyklad na to, ze pewne rzeczy sa zmienne. Zechcesz to
    znajdziesz, nie zechcesz nie znajdziesz.

    Pozdro.. TK


strony : 1 ... 4 . [ 5 ] . 6


Szukaj w grupach

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1