eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

  • From: "Byku" <b...@b...com>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: pexal pytanie
    Date: Wed, 7 Jan 2009 17:39:02 +0100
    Lines: 24
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6001.18000
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6001.18049
    NNTP-Posting-Host: 77.115.228.189
    Message-ID: <4...@n...home.net.pl>
    X-Trace: news.home.net.pl 1231346350 77.115.228.189 (7 Jan 2009 17:39:10 +0100)
    Organization: home.pl news server
    X-Authenticated-User: sitip
    Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.h
    ome.net.pl!not-for-mail
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:344308
    [ ukryj nagłówki ]

    Witam

    Kupiłem piec beretta (ponad 20kw). Ogrzewam ok. 80-90 m takim piecem, przy
    grzejnikach :

    2 x 140
    3 x 80
    1 x taki mały.

    Efekty są słabe. mam 2 pytania :

    1. Jaka grubość pexala jest odpowiednia? Grzejniki są stalowe z castoramy.
    Facet od pieca zgania na za cienki pexal (założyli mi pexal i takie metalowe
    faktycznie cienkie kolanka wszędzie), facet od pexala zgania na piec

    2. Jaka temperatura powinna utrzymywać się na piecu? Kocioł (gazowy)
    utrzymuje tą samą temperaturę to jest trochę powyżej 60 stopni i nie chce
    iść wyżej. Zasilany jest z butli czystym propanem (butle szeregowo połączone
    + reduktor)

    pozdrawiam

    Maciek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1