eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domszybkowary
Ilość wypowiedzi w tym wątku: 14

  • 11. Data: 2009-08-19 18:44:40
    Temat: Re: szybkowary
    Od: "Marex" <m...@N...gazeta.pl>

    SALAMON <s...@p...beztego.fm> napisał(a):

    > Panslavista pisze:
    > > Użytkownik "SALAMON" <s...@p...beztego.fm> napisał w wiadomości
    > > news:h6f23m$j1v$1@inews.gazeta.pl...
    > >
    > >> Panslavista pisze:
    > >>
    > >>> Nie stosować do potraw zbiegających - mleka, kasz, fasoli, grochu, żuru
    > >>>
    > > itp.
    > >
    > >>>
    > >> No popatrz, a w moim (nie Philipiak), podobnie jak w kuchni polowej
    > >> miodzio grochóweczka w pół godziny wychodzi...
    > >>
    > >>
    > >> pozdrawiam
    > >> SALAMON
    > >>
    > >
    > > Pewnie stoisz nad nim. ale gdyby tak postał dłużej...
    > >
    > >
    > >
    > Ale po co?
    > Pół godziny na grochówkę wystarczy.
    > A nawet krócej. Wrzucam półprodukty, zamykam pokrywę, zapalam gaz pod
    > garem, idę wykonywać inne czynności.
    > Za ok. 10-15 min wracam, strzałka na garze doszła do prawej kreski -
    > wyłączam gaz, idę wykonywać inne czynności.
    > Za ok. 15-25 min wracam, zdejmuję pokrywę (która w międzyczasie już się
    > rozszczelniła), nalewam grochówkę do miski, jem, idę wykonywać inne
    > czynności.
    > Po ok 30-45 min gwałtownie wydobywa się ze mnie "powietrze" pod
    > ciśnieniem - znak, że zawór bezpieczeństwa sprawny ;-)))
    >
    >
    > pozdrawiam
    > SALAMON
    Jak to chyba mówiono : z pustego nawet i Salomon nie "nadmucha"...

    --
    Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/


  • 12. Data: 2009-08-19 20:54:11
    Temat: Re: szybkowary
    Od: czeremcha <c...@t...pl>

    On 19 Sie, 19:05, SALAMON <s...@p...beztego.fm> wrote:

    > A w tej instrukcji "jak byk stoi napisane" jak gotować grochówkę,
    > fasolówkę i inne takie tam "wybuchowe i niebezpieczne".

    Dlategoż piszę o wlaniu za dużej ilości wody i konieczności zapoznania
    się z instrukcją, a nie rewelacjami z grup dyskusyjnych.

    Ania


  • 13. Data: 2009-08-20 19:35:49
    Temat: Re: szybkowary
    Od: "yapann" <y...@o...pl>

    Użytkownik "bourbaki" <b...@g...pl> napisał w wiadomości
    news:h6dj6r$9pj$1@achot.icm.edu.pl...

    > do czego je najlepiej wykorzystac ... jakie proporcje stosowac ...

    ja wlewam wody na 2 cm - nie przykrywa ziemniaków (porcja 2 osobowa) -
    gotuję je 10 minut (po 4 jest płene cisnienie), na maksymalnym zaworze
    są jak masełko







  • 14. Data: 2009-08-21 06:07:13
    Temat: Re: szybkowary
    Od: SALAMON <s...@p...beztego.fm>

    czeremcha pisze:
    > On 19 Sie, 19:05, SALAMON <s...@p...beztego.fm> wrote:
    >
    >
    >> A w tej instrukcji "jak byk stoi napisane" jak gotować grochówkę,
    >> fasolówkę i inne takie tam "wybuchowe i niebezpieczne".
    >>
    >
    > Dlategoż piszę o wlaniu za dużej ilości wody i konieczności zapoznania
    > się z instrukcją, a nie rewelacjami z grup dyskusyjnych.
    >
    > Ania
    >
    Ale ja zawsze czytam instrukcje nowo kupowanych zabawek. Szkoda byłoby
    mi je (lub coś nimi) popsuć przy pierwszym użyciu.

strony : 1 . [ 2 ]


Szukaj w grupach

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1