-
11. Data: 2009-08-19 18:44:40
Temat: Re: szybkowary
Od: "Marex" <m...@N...gazeta.pl>
SALAMON <s...@p...beztego.fm> napisał(a):
> Panslavista pisze:
> > Użytkownik "SALAMON" <s...@p...beztego.fm> napisał w wiadomości
> > news:h6f23m$j1v$1@inews.gazeta.pl...
> >
> >> Panslavista pisze:
> >>
> >>> Nie stosować do potraw zbiegających - mleka, kasz, fasoli, grochu, żuru
> >>>
> > itp.
> >
> >>>
> >> No popatrz, a w moim (nie Philipiak), podobnie jak w kuchni polowej
> >> miodzio grochóweczka w pół godziny wychodzi...
> >>
> >>
> >> pozdrawiam
> >> SALAMON
> >>
> >
> > Pewnie stoisz nad nim. ale gdyby tak postał dłużej...
> >
> >
> >
> Ale po co?
> Pół godziny na grochówkę wystarczy.
> A nawet krócej. Wrzucam półprodukty, zamykam pokrywę, zapalam gaz pod
> garem, idę wykonywać inne czynności.
> Za ok. 10-15 min wracam, strzałka na garze doszła do prawej kreski -
> wyłączam gaz, idę wykonywać inne czynności.
> Za ok. 15-25 min wracam, zdejmuję pokrywę (która w międzyczasie już się
> rozszczelniła), nalewam grochówkę do miski, jem, idę wykonywać inne
> czynności.
> Po ok 30-45 min gwałtownie wydobywa się ze mnie "powietrze" pod
> ciśnieniem - znak, że zawór bezpieczeństwa sprawny ;-)))
>
>
> pozdrawiam
> SALAMON
Jak to chyba mówiono : z pustego nawet i Salomon nie "nadmucha"...
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
-
12. Data: 2009-08-19 20:54:11
Temat: Re: szybkowary
Od: czeremcha <c...@t...pl>
On 19 Sie, 19:05, SALAMON <s...@p...beztego.fm> wrote:
> A w tej instrukcji "jak byk stoi napisane" jak gotować grochówkę,
> fasolówkę i inne takie tam "wybuchowe i niebezpieczne".
Dlategoż piszę o wlaniu za dużej ilości wody i konieczności zapoznania
się z instrukcją, a nie rewelacjami z grup dyskusyjnych.
Ania
-
13. Data: 2009-08-20 19:35:49
Temat: Re: szybkowary
Od: "yapann" <y...@o...pl>
Użytkownik "bourbaki" <b...@g...pl> napisał w wiadomości
news:h6dj6r$9pj$1@achot.icm.edu.pl...
> do czego je najlepiej wykorzystac ... jakie proporcje stosowac ...
ja wlewam wody na 2 cm - nie przykrywa ziemniaków (porcja 2 osobowa) -
gotuję je 10 minut (po 4 jest płene cisnienie), na maksymalnym zaworze
są jak masełko
-
14. Data: 2009-08-21 06:07:13
Temat: Re: szybkowary
Od: SALAMON <s...@p...beztego.fm>
czeremcha pisze:
> On 19 Sie, 19:05, SALAMON <s...@p...beztego.fm> wrote:
>
>
>> A w tej instrukcji "jak byk stoi napisane" jak gotować grochówkę,
>> fasolówkę i inne takie tam "wybuchowe i niebezpieczne".
>>
>
> Dlategoż piszę o wlaniu za dużej ilości wody i konieczności zapoznania
> się z instrukcją, a nie rewelacjami z grup dyskusyjnych.
>
> Ania
>
Ale ja zawsze czytam instrukcje nowo kupowanych zabawek. Szkoda byłoby
mi je (lub coś nimi) popsuć przy pierwszym użyciu.